Ciekawa i sprawdzona receptura na prostą i błyskawiczną w przygotowaniu zupkę, dla każdego :) Bo chętnie zajadają się nią również nasi milusińscy ;)
Zupę tę naprawdę szybko się robi, właściwie robi się sama, bo zbyt dużo tutaj krojenia nie ma - tylko koperek. Jest dobra i delikatna w smaku, lekka dla naszego brzuszka, zbyt dużo gryzienia tutaj nie ma, wszystkie składniki są miękkie.
Jest świetna o każdej porze roku. Jest dla nas ratunkiem, kiedy nie chce nam się zbyt gotować lub nie mamy pomysłu na obiad, na zupkę. A trzeba dodać, że ta delikatna zupka ryżowa jest bardzo sycąca, jeden talerz syci, a jak zjemy dwa, to już nawet na drugie danie nie czekamy ;)
Ja przygotowywałam ją na samej wodzie, ale jeśli jest jeszcze rosół z niedzieli, to śmiało można go tutaj wykorzystać - będzie smaczniej!
Zachęcam do spróbowania prostej koperkowej, smacznego :)
Składniki
Przygotowanie
Praca: | 5 minut |
Gotowanie/pieczenie: | 20 minut |
Do garnka wlać wodę. Dodać Vegetę, szczyptę rozgniecionego w palcach lubczyku, soli i czarnego pieprzu. Razem wymieszać i zagotować.
Biały ryż opłukać i wsypać...
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.
Kalorie i wartości odżywcze
W 100 gramach | W porcji (ok. 456 g) | ||
---|---|---|---|
Energia: | kcal | kcal | % GDA* |
Białka: | g | g | % GDA* |
Węglowodany: | g | g | % GDA* |
Tłuszcze: | g | g | % GDA* |
Cholesterol: | mg | mg | % ** |
Pyszna i delikatna zupa, często gotuję latem jak jest młody koperek, pyszności polecam miłośnikom zup :D