Prosta i szybka w wykonaniu przystawka do drugiego dania obiadowego. Może również być podana do potraw z grilla, serwowanych w plenerze. Zawsze świetnie smakuje.
Wystarczy zieloną sałatę połączyć ze specjalnym sosem przygotowanym z maślanki i orzechów włoskich, z dodatkiem kilku kropel soku z cytryny oraz pieprzem czosnkowym. Powstały sos jest niezwykle wyrazisty. W połączeniu z sałatą tworzy pyszny dodatek do dań mięsnych oraz ryb.
Składniki, z których został przygotowany ten zielony przysmak pozwala na podawanie go chorym na cukrzycę. Jest też idealny dla osób dbających o swoje zdrowie oraz dla osób będących na diecie odchudzającej.
Ten przepis jest dziecinnie prosty. To surówka idealna dla zapracowanych, robi się ją dokładnie w kilka minut. Do tego jest tania.
Jest świetną surówką na wiosenny i letni obiad. Pasuje do wszystkiego (kotletów, pieczeni, rolad) i ze wszystkim (z kluskami, z frytkami).
Zachęcamy do wykonanie tej błyskawicznej surówki i życzymy smacznego :)
Składniki
Przygotowanie
Praca: | 10 minut |
Zieloną sałatę opłukać, osuszyć i porwać na kawałki.
Orzechy włoskie zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Do miseczki przelać maślankę. Dodać do niej orzechy ...
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.
Przepis należy do kategorii
Kalorie i wartości odżywcze
W 100 gramach | ||
---|---|---|
Energia: | kcal | % GDA* |
Białka: | g | % GDA* |
Węglowodany: | g | % GDA* |
Tłuszcze: | g | % GDA* |
Cholesterol: | mg | % ** |