Przepyszna, soczysta i chrupiąca surówka z zielonej sałaty z gruszką. Do tego zestawu dołożyłam jeszcze zielonego ogórka, por, szczypiorek i dressing :)
Suróweczka wyszła taka, że palce lizać - bardzo smakowała dzieciom, a to ważne, bo teraz to dzieciom ciężko dogodzić smakowo, a zwłaszcza w kwestii warzyw ;)
Serwowałam ją do pieczonego filetu z indyka i brązowego ryżu - pycha!
Kolejną jej zaletą, jest to że jest bardzo łatwa w przygotowaniu i bardzo szybka :) A ja lubię takie przepisy ;)
Zachęcam do chrupania zieleninki i życzę smacznego :)
Składniki
Przygotowanie
Praca: | 15 minut |
Oczekiwanie: | 10 minut |
Mix sałat przełożyć do miski. Gruszki obrać ze skórki, oczyścić z gniazd nasiennych, opłukać, pokroić w kostkę i skropić sokiem z cytryny. Zielonego ogórka opłukać i pokroić w kostkę (w skórce). Por opłukać i pokroić w paski. Szczypiorek op...
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.
Przepis należy do kategorii
Kalorie i wartości odżywcze
W 100 gramach | W porcji (ok. 91 g) | ||
---|---|---|---|
Energia: | kcal | kcal | % GDA* |
Białka: | g | g | % GDA* |
Węglowodany: | g | g | % GDA* |
Tłuszcze: | g | g | % GDA* |
Cholesterol: | mg | mg | % ** |