Bardzo ciekawy przepis kulinarny na śledzie. Można nawet zaryzykować twierdzenie, że to bardzo wytworny przepis na śledzie matiasy - mniam :)

Przygotowane wg tego przepisu śledzie to murowany sukces, świetnie smakują i doskonale się prezentują na stole.

To niezwykle kolorowe danie ze śledzi i jest bardzo łatwe do wykonania. Śledzie matiasy to podstawowy składnik potrawy. Dodatkowo, do jej przygotowania potrzebna będzie cebula czerwona, suszone śliwki, czerwona papryka, żółta papryka, orzechy włoskie oraz olej ze słonecznika. Składniki należy pokroić na drobne części, wymieszać i umieścić na dobę w lodówce...

I w ten oto prosty i szybki sposób otrzymaliśmy pyszne danie ze śledzi.

Te śledziki są po prostu wyborne. Każdy kto ich spróbuje, pyta o przepis :)

Zachęcamy do wypróbowania tego oryginalnego przepisu na śledzie i życzymy smacznego :)

Składniki

100%
50 dag matiasów w oleju (np. Lisner)
2 duże czerwone cebule (25 dag)
...

Przygotowanie

Gotowe za 15 minut (w tym 15 minut pracy).
Praca:15 minut
Bardzo łatwe wykonanie.
Średni koszt.

Matiasy wyjąć z oleju (oleju nie wylewamy) i pokroić w szerokie 3 cm paski. Czerwoną cebulę obrać i pokroić w kostkę. Suszone śliwki pokroić w kostkę (można je wcześniej zalać gorącą wodą i zostawić na kilka minut, potem osączyć i pokroić)....

Zostało jeszcze 77% treści przepisu oraz 15 zdjęć i informacje o kaloryczności i wartościach odżywczych.
Przepis jest dostępny po rejestracji.
Zarejestruj się i korzystaj z przepisów bez reklam*
Mam już konto. Loguję się
Po rejestracji darmowy, pełny dostęp do wszystkich 7843 przepisów, 1497 porad i 369 artykułów bez reklam przez 7 dni.
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.

Kalorie i wartości odżywcze

Informacje o wartościach odżywczych dla tego przepisu są w tej chwili niedostępne. Sprawdź ponownie za jakiś czas.

Komentarze Smakowiczów (4)

Dodawanie komentarzy...

jest dostępne po zakupieniu abonamentu.
2014-03-10
Dorota
Autor przepisu

Dziękuję :)

2011-02-14
anna-n

pycha!!!!

2011-02-07
Dorota
Autor przepisu

To cieszę się i serdecznie pozdrawiam :)

Pozostało: 1