Nowy, fajny, smaczny i sprawdzony pomysł na warstwową zapiekankę.

To puree ziemniaczano-dyniowe przyprawione solą, pieprzem ziołowym i korzystnie wpływającą na trawienie gałką muszkatołową przekładane aromatyczną masą z mielonej kiełbaski (dobrej jakościowo) wymieszanej z cebulką i czosnkiem zrumienionymi na oleju. Do tego dużo przypraw i ziół dla polepszenia smaku i aromatu :)

To coś innego na obiad, pięknie pachnie w całym domu jak ta zapiekanka się zapieka. Wychodzi jej dużo, ale proszę się nie martwić na jednym talerzu się nie kończy, każdy przychodzi po dokładkę ;)

Powodzenia i smacznego obiadku! :)

Składniki

Na 8 porcji. Zmień
Około  kcal na porcję. Szczegóły
Informacje o kaloriach i wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy abonamentu extra.smaczny.pl.
Porcji: 8
Zapiekanka:
1,30 kg ziemniaków (waga po obraniu)
30 dag dyni (waga po obraniu)
sól
pieprz ziołowy
...

Przygotowanie

Gotowe za 2 godziny (w tym 1 godzina i 20 minut pracy).
Praca:1 godzina i 20 minut
Gotowanie/pieczenie:40 minut
Łatwe wykonanie.
Tanie.

Ziemniaki obrać ze skórki, opłukać, pokroić w dużą kostkę i wrzucić do wrzącej wody. Dynię obrać ze skórki, oczyścić, opłukać i również pokroić w dużą kostkę. Dodać do ziemniaków pod koniec gotowania i razem ugotować do miękkości. Następnie...

Zostało jeszcze 86% treści przepisu
a także 27 zdjęć i informacje o kaloryczności i wartościach odżywczych.
Załóż konto aby przeczytać cały przepis
oraz otrzymać dostęp do wszystkich 7805 przepisów, 1497 porad oraz 369 artykułów bez reklam.
Możesz testować extra.smaczny.pl przez 7 dni bez opłat i zobowiązań. Wystarczy adres email. Dostęp do przepisów otrzymasz od razu po założeniu konta.
Zakładam konto testowe na 7 dni
za darmo bez żadnych zobowiązań
Mam już konto
Loguję się
Zakładam konto testowe na 7 dni
za darmo bez żadnych zobowiązań
Mam już konto
Loguję się