Nowy, fajny, smaczny i sprawdzony pomysł na warstwową zapiekankę.
To puree ziemniaczano-dyniowe przyprawione solą, pieprzem ziołowym i korzystnie wpływającą na trawienie gałką muszkatołową przekładane aromatyczną masą z mielonej kiełbaski (dobrej jakościowo) wymieszanej z cebulką i czosnkiem zrumienionymi na oleju. Do tego dużo przypraw i ziół dla polepszenia smaku i aromatu :)
To coś innego na obiad, pięknie pachnie w całym domu jak ta zapiekanka się zapieka. Wychodzi jej dużo, ale proszę się nie martwić na jednym talerzu się nie kończy, każdy przychodzi po dokładkę ;)
Powodzenia i smacznego obiadku! :)
Składniki
Przygotowanie
Praca: | 1 godzina i 20 minut |
Gotowanie/pieczenie: | 40 minut |
Ziemniaki obrać ze skórki, opłukać, pokroić w dużą kostkę i wrzucić do wrzącej wody. Dynię obrać ze skórki, oczyścić, opłukać i również pokroić w dużą kostkę. Dodać do ziemniaków pod koniec gotowania i razem ugotować do miękkości. Następnie...
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.
Przepis należy do kategorii
Kalorie i wartości odżywcze
W 100 gramach | W porcji (ok. 332 g) | ||
---|---|---|---|
Energia: | kcal | kcal | % GDA* |
Białka: | g | g | % GDA* |
Węglowodany: | g | g | % GDA* |
Tłuszcze: | g | g | % GDA* |
Cholesterol: | mg | mg | % ** |