To fajny i prosty sposób na wołowe mięsko. Por + koperek to jak się okazało świetne dodatki. Mięso w takich aromatycznych produktach bardzo dobrze smakuje :)
Składniki
Około kcal w 100 g. Szczegóły
Informacje o kaloriach i wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy abonamentu extra.smaczny.pl.
100%
25 dag mięsa wołowego
papryka wędzona w proszku
kminek mielony
sól
pieprz
... Przygotowanie
Mięso wołowe opłukać, osuszyć i pokroić w kostkę. Oprószyć papryką wędzoną w proszku, mielonym kminkiem, solą i pieprzem.
W rondelku roztopić smalec, przełożyć mięso i zrumienić. Por opłukać, pokroić w półplasterki i dodać do mięsa. Razem ...
Zostało jeszcze 82% treści przepisu oraz 16 zdjęć i informacje o kaloryczności i wartościach odżywczych.
Przepis jest dostępny po rejestracji.
Zarejestruj się i korzystaj z przepisów bez reklam*
Mam już konto.
Loguję się
* Po rejestracji darmowy, pełny dostęp do wszystkich 7849 przepisów, 1497 porad i 368 artykułów bez reklam przez 7 dni.
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.
Przepis należy do kategorii
Kalorie i wartości odżywcze
Informacje o wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy naszego abonamentu.
W 100 gramach | ||
---|---|---|
Energia: | kcal | % GDA* |
Białka: | g | % GDA* |
Węglowodany: | g | % GDA* |
Tłuszcze: | g | % GDA* |
Cholesterol: | mg | % ** |
* procent zalecanego dziennego spożycia (GDA) obliczono
wg normy dla kobiety :
energia 2000 kcal, białka 50 g, węglowodany 100 g, tłuszcze 70 g.
** dla cholesterololu przyjęto dawkę uznawaną za bezpieczną na poziomie 300 mg.
Uwaga: Nie wszystkie składniki zostały uwzględnione w tabeli.
Kliknij "Pokaż szczegóły" aby wyświetlić szczegółowe informacje o kaloriach.
Bardzo pyszny gulasz ! Dzis u mnie na obiad z makaronem .
Nie wiem co za gulaszowe mi sie trafiło to mięso ale gotowałam je 3 godziny :) żeby było dobre .
Połączenie koperku i pora z tym sosem bardzo smaczne . Dodałam na koniec jeszcze przekrojony ząbek czosnku , bo mi go brakowało :)
Dzięki za przepis Dorotko ! Pozdrawiam