To fajny i prosty sposób na wołowe mięsko. Por + koperek to jak się okazało świetne dodatki. Mięso w takich aromatycznych produktach bardzo dobrze smakuje :)

Składniki

Około  kcal w 100 g. Szczegóły
Informacje o kaloriach i wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy abonamentu extra.smaczny.pl.
100%
25 dag mięsa wołowego
papryka wędzona w proszku
kminek mielony
sól
pieprz
...

Przygotowanie

Mięso wołowe opłukać, osuszyć i pokroić w kostkę. Oprószyć papryką wędzoną w proszku, mielonym kminkiem, solą i pieprzem.

W rondelku roztopić smalec, przełożyć mięso i zrumienić. Por opłukać, pokroić w półplasterki i dodać do mięsa. Razem ...

Zostało jeszcze 82% treści przepisu oraz 16 zdjęć i informacje o kaloryczności i wartościach odżywczych.
Przepis jest dostępny po rejestracji.
Zarejestruj się i korzystaj z przepisów bez reklam*
Mam już konto. Loguję się
Po rejestracji darmowy, pełny dostęp do wszystkich 7844 przepisów, 1497 porad i 368 artykułów bez reklam przez 7 dni.
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.

Przepis należy do kategorii

Kalorie i wartości odżywcze

Informacje o wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy naszego abonamentu.
W 100 gramach
Energia:  kcal % GDA*
Białka:  g % GDA*
Węglowodany:  g % GDA*
Tłuszcze:  g % GDA*
Cholesterol:  mg % **
* procent zalecanego dziennego spożycia (GDA) obliczono wg normy dla kobiety : energia 2000 kcal, białka 50 g, węglowodany 100  g, tłuszcze 70 g.
** dla cholesterololu przyjęto dawkę uznawaną za bezpieczną na poziomie 300  mg.
Uwaga: Nie wszystkie składniki zostały uwzględnione w tabeli. Kliknij "Pokaż szczegóły" aby wyświetlić szczegółowe informacje o kaloriach.

Komentarze Smakowiczów (1)

Dodawanie komentarzy...

jest dostępne po zakupieniu abonamentu.
2018-06-25
asienka19873

Bardzo pyszny gulasz ! Dzis u mnie na obiad z makaronem .

Nie wiem co za gulaszowe mi sie trafiło to mięso ale gotowałam je 3 godziny :) żeby było dobre .

Połączenie koperku i pora z tym sosem bardzo smaczne . Dodałam na koniec jeszcze przekrojony ząbek czosnku , bo mi go brakowało :)

Dzięki za przepis Dorotko ! Pozdrawiam