Zaczerpnięty z niemieckiej strony kulinarnej, odrobinę zmieniony przeze mnie.

Składniki

Około  kcal w 100 g. Szczegóły
Informacje o kaloriach i wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy abonamentu extra.smaczny.pl.
1 kg świeżej polędwicy wieprzowej ( mozna tez przygotować z polędwicą sopocką wędzoną, bądź ze schabem, łopatką, karkówką- surową Lub baleronem )
500 ml piwa karmelowego bezalkoholowego
500 ml bulionu mięsnego ( z kostki lub ze słoiczka )
4 średnie cebule ( ok. 25-30 dag )
...

Przygotowanie

Łatwe wykonanie.

Filet lub dowolne mięsko obsmażyć silnie z każdej strony na rozgrzanym oleju lub smalcu. Wyjąc na talerz.

Cebule pokroić w półkrążki i wrzucić na tą samą patelnię, zeszklić ok. 5 min. Mięso włożyć spowrotem na patelnię, zalać piwem i bulio...

Zostało jeszcze 85% treści przepisu
a także informacje o kaloryczności i wartościach odżywczych.
Załóż konto aby przeczytać cały przepis
oraz otrzymać dostęp do wszystkich 7732 przepisów, 1497 porad oraz 369 artykułów bez reklam.
Możesz testować extra.smaczny.pl przez 7 dni bez opłat i zobowiązań. Wystarczy adres email. Dostęp do przepisów otrzymasz od razu po założeniu konta.
Zakładam konto testowe na 7 dni
za darmo bez żadnych zobowiązań
Mam już konto
Loguję się
Zakładam konto testowe na 7 dni
za darmo bez żadnych zobowiązań
Mam już konto
Loguję się