Składniki

1 kg filetu wieprzowego (polędwicy)
50-100 g szynki wędzonej na zimno (50 g jeśli ma być tylko delikatny smak wędzonego, a 100 gram jeśli wolicie bardziej wyrazisty smak)
2 średnie cebule
1 duży ząbek czosnku
...

Przygotowanie

Polędwicę oczyścić z błon i posypać solą i pieprzem. Olej rozgrzać na patelni i obsmażyć wszystkie filety na silnym ogniu z każdej strony na brązowy kolor ok. 7 min. Mięso w środku ma być różowe. Wyłożyć na głębszy talerz żeby zebrał się so...

Zostało jeszcze 88% treści przepisu
a także 8 zdjęć i informacje o kaloryczności i wartościach odżywczych.
Załóż konto aby przeczytać cały przepis
oraz otrzymać dostęp do wszystkich 7808 przepisów, 1497 porad oraz 369 artykułów bez reklam.
Możesz testować extra.smaczny.pl przez 7 dni bez opłat i zobowiązań. Wystarczy adres email. Dostęp do przepisów otrzymasz od razu po założeniu konta.
Zakładam konto testowe na 7 dni
za darmo bez żadnych zobowiązań
Mam już konto
Loguję się
Zakładam konto testowe na 7 dni
za darmo bez żadnych zobowiązań
Mam już konto
Loguję się