Składniki
1 kg filetu wieprzowego (polędwicy)
50-100 g szynki wędzonej na zimno (50 g jeśli ma być tylko delikatny smak wędzonego, a 100 gram jeśli wolicie bardziej wyrazisty smak)
2 średnie cebule
1 duży ząbek czosnku
... Przygotowanie
Polędwicę oczyścić z błon i posypać solą i pieprzem. Olej rozgrzać na patelni i obsmażyć wszystkie filety na silnym ogniu z każdej strony na brązowy kolor ok. 7 min. Mięso w środku ma być różowe. Wyłożyć na głębszy talerz żeby zebrał się so...
Zostało jeszcze 88% treści przepisu oraz 8 zdjęć i informacje o kaloryczności i wartościach odżywczych.
Przepis jest dostępny po rejestracji.
Zarejestruj się i korzystaj z przepisów bez reklam*
Mam już konto.
Loguję się
* Po rejestracji darmowy, pełny dostęp do wszystkich 7849 przepisów, 1497 porad i 368 artykułów bez reklam przez 7 dni.
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.
Przepis należy do kategorii
Kalorie i wartości odżywcze
Informacje o wartościach odżywczych dla tego przepisu są w tej chwili niedostępne.
Sprawdź ponownie za jakiś czas.
Komentarze Smakowiczów
Dodawanie komentarzy...
jest dostępne po zakupieniu abonamentu.Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy. Twój może być pierwszy!