Zaczerpnięty z niemieckiej strony kulinarnej, odrobinę zmieniony przeze mnie.

Składniki

Około  kcal w 100 g. Szczegóły
Informacje o kaloriach i wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy abonamentu extra.smaczny.pl.
1 kg świeżej polędwicy wieprzowej ( mozna tez przygotować z polędwicą sopocką wędzoną, bądź ze schabem, łopatką, karkówką- surową Lub baleronem )
500 ml piwa karmelowego bezalkoholowego
500 ml bulionu mięsnego ( z kostki lub ze słoiczka )
4 średnie cebule ( ok. 25-30 dag )
...

Przygotowanie

Łatwe wykonanie.

Filet lub dowolne mięsko obsmażyć silnie z każdej strony na rozgrzanym oleju lub smalcu. Wyjąc na talerz.

Cebule pokroić w półkrążki i wrzucić na tą samą patelnię, zeszklić ok. 5 min. Mięso włożyć spowrotem na patelnię, zalać piwem i bulio...

Zostało jeszcze 85% treści przepisu
a także informacje o kaloryczności i wartościach odżywczych.
Załóż konto aby przeczytać cały przepis
oraz otrzymać dostęp do wszystkich 7826 przepisów, 1497 porad oraz 369 artykułów bez reklam.
Możesz testować extra.smaczny.pl przez 7 dni bez opłat i zobowiązań. Wystarczy adres email. Dostęp do przepisów otrzymasz od razu po założeniu konta.
Zakładam konto testowe na 7 dni
za darmo bez żadnych zobowiązań
Mam już konto
Loguję się
Zakładam konto testowe na 7 dni
za darmo bez żadnych zobowiązań
Mam już konto
Loguję się

Przepis należy do kategorii

Kalorie i wartości odżywcze

Informacje o wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy naszego abonamentu.
W 100 gramach
Energia:  kcal % GDA*
Białka:  g % GDA*
Węglowodany:  g % GDA*
Tłuszcze:  g % GDA*
Cholesterol:  mg % **
* procent zalecanego dziennego spożycia (GDA) obliczono wg normy dla kobiety : energia 2000 kcal, białka 50 g, węglowodany 100  g, tłuszcze 70 g.
** dla cholesterololu przyjęto dawkę uznawaną za bezpieczną na poziomie 300  mg.
Uwaga: Nie wszystkie składniki zostały uwzględnione w tabeli. Kliknij "Pokaż szczegóły" aby wyświetlić szczegółowe informacje o kaloriach.

Komentarze Smakowiczów

Dodawanie komentarzy...

jest dostępne po zakupieniu abonamentu.
Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy. Twój może być pierwszy!