Składniki
Na 24 porcje.
Około kcal na porcję. Szczegóły
Informacje o kaloriach i wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy abonamentu extra.smaczny.pl.
Biszkopt:
4 jajka
200 g cukru
100 g mąki
1 budyń waniliowy ( bez cukru )
2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
1 cukier waniliowy
... Przygotowanie
Łatwe wykonanie.
Tanie.
Biszkopt:
Jajka ubić w całości z cukrem i cukrem waniliowym na gęsty krem do białości. Mąkę, proszek, budyń wymieszać i przesiać do masy jajecznej. Wymieszać delikatnie łyżką. Wylać do wysmarowanej tłuszczem i wysypanej mąką dużej blaszki ...
Zostało jeszcze 91% treści przepisu oraz 10 zdjęć i informacje o kaloryczności i wartościach odżywczych.
Przepis jest dostępny po rejestracji.
Zarejestruj się i korzystaj z przepisów bez reklam*
Mam już konto.
Loguję się
* Po rejestracji darmowy, pełny dostęp do wszystkich 7849 przepisów, 1497 porad i 368 artykułów bez reklam przez 7 dni.
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.
Przepis należy do kategorii
Kalorie i wartości odżywcze
Informacje o wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy naszego abonamentu.
W 100 gramach | W porcji (ok. 112 g) | ||
---|---|---|---|
Energia: | kcal | kcal | % GDA* |
Białka: | g | g | % GDA* |
Węglowodany: | g | g | % GDA* |
Tłuszcze: | g | g | % GDA* |
Cholesterol: | mg | mg | % ** |
* procent zalecanego dziennego spożycia (GDA) obliczono
wg normy dla kobiety :
energia 2000 kcal, białka 50 g, węglowodany 100 g, tłuszcze 70 g.
** dla cholesterololu przyjęto dawkę uznawaną za bezpieczną na poziomie 300 mg.
Uwaga: Nie wszystkie składniki zostały uwzględnione w tabeli.
Kliknij "Pokaż szczegóły" aby wyświetlić szczegółowe informacje o kaloriach.
Patrząc na zdjęcia, to jest to ciasto na tradycyjną prostokątną formę. Udanego wypieku życzę :)
a na jaką wielkość blachy jest ten przepis ?
Dziękuję za komentarz i cieszę się , że ciasto smakowało :) pozdrawiam