Składniki
Na 16 porcji.
Około kcal na porcję. Szczegóły
Informacje o kaloriach i wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy abonamentu extra.smaczny.pl.
Biszkopt:
100 g mąki
1 łyżeczka proszku do pieczenia
75 g cukru
1 cukier waniliowy
3 duże jajka
... Przygotowanie
Bardzo łatwe wykonanie.
Średni koszt.
Biszkopt:
Jajka w całości miksujemy z cukrem i cukrem waniliowym do rozpuszczenia się cukru. Mąkę mieszamy z budyniem czekoladowym i proszkiem do pieczenia. Do jajek przesiewamy sypkie składniki, mieszamy i na koniec wlewamy olej i ocet. D...
Zostało jeszcze 86% treści przepisu oraz 6 zdjęć i informacje o kaloryczności i wartościach odżywczych.
Przepis jest dostępny po rejestracji.
Zarejestruj się i korzystaj z przepisów bez reklam*
Mam już konto.
Loguję się
* Po rejestracji darmowy, pełny dostęp do wszystkich 7849 przepisów, 1497 porad i 368 artykułów bez reklam przez 7 dni.
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.
Przepis należy do kategorii
Kalorie i wartości odżywcze
Informacje o wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy naszego abonamentu.
W 100 gramach | W porcji (ok. 77 g) | ||
---|---|---|---|
Energia: | kcal | kcal | % GDA* |
Białka: | g | g | % GDA* |
Węglowodany: | g | g | % GDA* |
Tłuszcze: | g | g | % GDA* |
Cholesterol: | mg | mg | % ** |
* procent zalecanego dziennego spożycia (GDA) obliczono
wg normy dla kobiety :
energia 2000 kcal, białka 50 g, węglowodany 100 g, tłuszcze 70 g.
** dla cholesterololu przyjęto dawkę uznawaną za bezpieczną na poziomie 300 mg.
Uwaga: Nie wszystkie składniki zostały uwzględnione w tabeli.
Kliknij "Pokaż szczegóły" aby wyświetlić szczegółowe informacje o kaloriach.
Dziękuje za opinię i wyprobowanie przepisu. Ciasto na dole to biszkopt typu All-in, nie jest to typowy biszkopt ,który wykonuje się inaczej. U mnie jednak nie wychodzi wcale twardy. Oczywiście może pani wypróbować inny spód pod masę. Nie rozumiem dlaczego polewa była rzadka ?! Jeśli dodała pani żelatynę powinno być wszystko w porządku.
Zrobiłam to ciasto zanim Pani poprawiła przepis i powiem tak: Masa jest przecudowna i przepyszna, ale biszkopt to wyszła taka twarda kakaowa buła. Ponieważ podała Pani składniki na mniejszą od mojej tortownicę zrobiłam podwójną porcję. Zastanawiam się czy nie zrobić następnym razem z biszkoptem kakaowym (do biszkoptu nie powinno się dodawać oleju) albo z takim delikatnym ciastem typu murzynek. Wypróbuję i napiszę bo ponieważ masa czekoladowa z tego ciasta to mistrzostwo świata i warto dopracować resztę....Nadal jednak nie wiem jak poradzić sobie z tą rzadką polewą ??
Przepis już poprawiłam, rzeczywiście może trochę nie jasno napisałam. Mam nadzieję że już wszystko jasne i ciasto się uda. Powodzenia