Składniki

Przygotowanie
Biszkopt:
Jajka w całości miksujemy z cukrem i cukrem waniliowym do rozpuszczenia się cukru. Mąkę mieszamy z budyniem czekoladowym i proszkiem do pieczenia. Do jajek przesiewamy sypkie składniki, mieszamy i na koniec wlewamy olej i ocet. D...
Znajdź przepisy łatwo i szybko

Szukasz ciasta z truskawkami? Bez problemu wybierasz kategorię "Ciasta" i główny składnik potrawy "Truskawki" i... już. Na ekranie masz starannie wybrane ciasta z truskawkami.
Liczysz kalorie???

Sprawdź więc jakie wartości odżywcze ma każdy przepis. Masz także dostęp do kalkulatora, dzięki któremu obliczysz wartości odżywcze każdego przepisu.
ZERO reklam

W extra.smaczny.pl nie zobaczysz reklam. Dzięki temu strona działa szybko, a Ty widzisz tylko to, czego potrzebujesz.
Dodawaj własne przepisy

Załóż własną Internetową Książkę Kucharską i dziel się z nami własnymi przepisami i poradami. Dla każdego przepisu automatycznie wyliczymy kalorie i składniki odżywcze.
Oglądaj na czym chcesz

Nieważne czy korzystasz z komputera, tabletu czy smartfona. Strona dostosuje się do Twoich potrzeb oraz będzie czytelna i szybka na każdym urządzeniu.
Wsparcie przez czat i email

Masz pytanie dotyczące obsługi serwisu lub związane z przepisem, który właśnie czytasz? A może masz pytanie "ogólnokulinarne"? Skorzystaj z naszej pomocy.
dostęp
Dostęp do przepisów otrzymasz od razu po rejestracji testowego konta.
Wystarczy że klikniesz tutaj, wypełnisz formularz rejestracji darmowego konta testowego.
zadowolenia
Po upływie testowego okresu zdecydujesz czy warto zakupić abonament w extra.smaczny.pl
Nawet wtedy jeżeli z jakichkolwiek powodów nie będziesz zadowolony z naszego serwisu zgłoś to w ciągu 14 dni od daty zakupu, a otrzymasz zwrot całej kwoty abonamentu bez żadnych pytań.
Przepis należy do kategorii
Kalorie i wartości odżywcze
W 100 gramach | W porcji (ok. 77 g) | ||
---|---|---|---|
Energia: | ![]() |
![]() |
![]() |
Białka: | ![]() |
![]() |
![]() |
Węglowodany: | ![]() |
![]() |
![]() |
Tłuszcze: | ![]() |
![]() |
![]() |
Cholesterol: | ![]() |
![]() |
![]() |
Dziękuje za opinię i wyprobowanie przepisu. Ciasto na dole to biszkopt typu All-in, nie jest to typowy biszkopt ,który wykonuje się inaczej. U mnie jednak nie wychodzi wcale twardy. Oczywiście może pani wypróbować inny spód pod masę. Nie rozumiem dlaczego polewa była rzadka ?! Jeśli dodała pani żelatynę powinno być wszystko w porządku.
Zrobiłam to ciasto zanim Pani poprawiła przepis i powiem tak: Masa jest przecudowna i przepyszna, ale biszkopt to wyszła taka twarda kakaowa buła. Ponieważ podała Pani składniki na mniejszą od mojej tortownicę zrobiłam podwójną porcję. Zastanawiam się czy nie zrobić następnym razem z biszkoptem kakaowym (do biszkoptu nie powinno się dodawać oleju) albo z takim delikatnym ciastem typu murzynek. Wypróbuję i napiszę bo ponieważ masa czekoladowa z tego ciasta to mistrzostwo świata i warto dopracować resztę....Nadal jednak nie wiem jak poradzić sobie z tą rzadką polewą ??
Przepis już poprawiłam, rzeczywiście może trochę nie jasno napisałam. Mam nadzieję że już wszystko jasne i ciasto się uda. Powodzenia