Składniki

Na 24 porcje.
Około  kcal na porcję. Szczegóły
Informacje o kaloriach i wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy abonamentu extra.smaczny.pl.
Ciasto:
1 kostka margaryny
3 szklanki mąki
1 szklanka śmietany
4 żółtka
...

Przygotowanie

Gotowe za 2 godziny i 50 minut (w tym 1 godzina i 30 minut pracy).
Praca:1 godzina i 30 minut
Gotowanie/pieczenie:30 minut
Oczekiwanie:50 minut
Średnia trudność wykonania.
Średni koszt.

Ciasto: Ciasto zagnieść i schłodzić w lodówce. Ubić piane z 6 białek z 1 szklanką cukru, dodać kisiele i dobrze wymieszać. Ciasto podzielić na 6 części. Rozwałkować 6 placków, piane podzielić na 3 części. Wyłożyć 1 placek do blaszki wysmaro...

Zostało jeszcze 81% treści przepisu oraz 3 zdjęcia i informacje o kaloryczności i wartościach odżywczych.
Przepis jest dostępny po rejestracji.
Zarejestruj się i korzystaj z przepisów bez reklam*
Mam już konto. Loguję się
Po rejestracji darmowy, pełny dostęp do wszystkich 7849 przepisów, 1497 porad i 368 artykułów bez reklam przez 7 dni.
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.

Przepis należy do kategorii

Kalorie i wartości odżywcze

Informacje o wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy naszego abonamentu.
W 100 gramach W porcji (ok. 78  g)
Energia:  kcal  kcal % GDA*
Białka:  g  g % GDA*
Węglowodany:  g  g % GDA*
Tłuszcze:  g  g % GDA*
Cholesterol:  mg  mg % **
* procent zalecanego dziennego spożycia (GDA) obliczono wg normy dla kobiety : energia 2000 kcal, białka 50 g, węglowodany 100  g, tłuszcze 70 g.
** dla cholesterololu przyjęto dawkę uznawaną za bezpieczną na poziomie 300  mg.
Uwaga: Nie wszystkie składniki zostały uwzględnione w tabeli. Kliknij "Pokaż szczegóły" aby wyświetlić szczegółowe informacje o kaloriach.

Komentarze Smakowiczów (10)

Dodawanie komentarzy...

jest dostępne po zakupieniu abonamentu.
2011-12-16
Dorota

Blaszka tradycyjna, prostokątna (wymiary około 25 na 36 cm), a śmietana 18% do ciasta byłaby najlepsza :)

2010-03-10
Ula

Piekłam to ciasto już trzy razy. Jest PYSZNE!!!!!! Wielkie dzięki za przepis.

2010-02-13
Aneczka1

Ciasto bardzo dobre. Mysle, że spokojnie można dodać też krem karpatkowy( zawsze to szybciej;-)). Robi wrażenie naprawdę.

Pozostało: 7