Składniki
Na 20 porcji.
Około kcal na porcję. Szczegóły
Informacje o kaloriach i wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy abonamentu extra.smaczny.pl.
Biszkopt:
4 jajka
1 szklanka cukru
½ szklanki mąki pszennej
½ szklanki mąki ziemniaczanej
... Przygotowanie
Gotowe za 5 godzin i 45 minut (w tym 1 godzina i 20 minut pracy).
Szczegóły
Praca: | 1 godzina i 20 minut |
Gotowanie/pieczenie: | 3 godziny i 25 minut |
Oczekiwanie: | 1 godzina |
Łatwe wykonanie.
Średni koszt.
Białka ubić, dodać cukier i nadal ubijać. Dodać żółtka i jeszcze ubijać. Następnie dodać mąkę pszenną, mąkę ziemniaczaną i proszek do pieczenia, wymieszać. Ciasto wylać do wysmarowanej tłuszczem dużej tortownicy (o średnicy ok. 26 cm). Pie...
Zostało jeszcze 85% treści przepisu oraz 7 zdjęć i informacje o kaloryczności i wartościach odżywczych.
Przepis jest dostępny po rejestracji.
Zarejestruj się i korzystaj z przepisów bez reklam*
Mam już konto.
Loguję się
* Po rejestracji darmowy, pełny dostęp do wszystkich 7849 przepisów, 1497 porad i 368 artykułów bez reklam przez 7 dni.
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.
Przepis należy do kategorii
Kalorie i wartości odżywcze
Informacje o wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy naszego abonamentu.
W 100 gramach | W porcji (ok. 125 g) | ||
---|---|---|---|
Energia: | kcal | kcal | % GDA* |
Białka: | g | g | % GDA* |
Węglowodany: | g | g | % GDA* |
Tłuszcze: | g | g | % GDA* |
Cholesterol: | mg | mg | % ** |
* procent zalecanego dziennego spożycia (GDA) obliczono
wg normy dla kobiety :
energia 2000 kcal, białka 50 g, węglowodany 100 g, tłuszcze 70 g.
** dla cholesterololu przyjęto dawkę uznawaną za bezpieczną na poziomie 300 mg.
Uwaga: Nie wszystkie składniki zostały uwzględnione w tabeli.
Kliknij "Pokaż szczegóły" aby wyświetlić szczegółowe informacje o kaloriach.
Krem zawsze zrobi się rzadki, jeśli będzie za długo ucierany. Ucieramy tylko do momentu, kiedy masa się połączy. A jeśli dodamy za dużo wódki czy spirytusu, to też jest większa szansa na rzadki krem.
Piekłam dwa razy już ten torcik raz z racji urodzin męża parę dni temu a wczoraj drugi raz... ciągle nie rozumie, dlaczego krem robi się rzadki :( czy ilość np w moim wypadku spirytusu może mieć na to wpływ?
Niestety krem tak jak u Basi nie chce się zsiąść :(( po nałożeniu na biszkopty niestety wszystko się pięknie rozjechało... w smaku pyszne ale na szczęście przygotowałam dwa inne ciasta na imprezę urodzinową!!!