Składniki
Na 24 porcje. Zmień
Około kcal na porcję. Szczegóły
Informacje o kaloriach i wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy abonamentu extra.smaczny.pl.
Porcji: 24
Ciasto orzechowe:
9 jaj
pełna szklanka cukru
15 dag mąki tortowej
10 dag orzechów mielonych
... Przygotowanie
Gotowe za 3 godziny i 40 minut (w tym 2 godziny pracy).
Szczegóły
Praca: | 2 godziny |
Gotowanie/pieczenie: | 40 minut |
Oczekiwanie: | 1 godzina |
Średnia trudność wykonania.
Średni koszt.
Ciasto orzechowe: Białka ubić dodać cukier, żółtka, ubijać, wsypać pozostałe składniki, wymieszać delikatnie łyżką drewnianą. Podzielić na 2 części. Upiec w blaszce o rozmiarach 24x36.
Wkładka serowa: Margarynę utrzeć z żółtkami i cukrem...
Zostało jeszcze 80% treści przepisu oraz informacje o kaloryczności i wartościach odżywczych.
Przepis jest dostępny po rejestracji.
Zarejestruj się i korzystaj z przepisów bez reklam*
Mam już konto.
Loguję się
* Po rejestracji darmowy, pełny dostęp do wszystkich 7849 przepisów, 1497 porad i 368 artykułów bez reklam przez 7 dni.
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.
Przepis należy do kategorii
Kalorie i wartości odżywcze
Informacje o wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy naszego abonamentu.
W 100 gramach | W porcji (ok. 135 g) | ||
---|---|---|---|
Energia: | kcal | kcal | % GDA* |
Białka: | g | g | % GDA* |
Węglowodany: | g | g | % GDA* |
Tłuszcze: | g | g | % GDA* |
Cholesterol: | mg | mg | % ** |
* procent zalecanego dziennego spożycia (GDA) obliczono
wg normy dla kobiety :
energia 2000 kcal, białka 50 g, węglowodany 100 g, tłuszcze 70 g.
** dla cholesterololu przyjęto dawkę uznawaną za bezpieczną na poziomie 300 mg.
Uwaga: Nie wszystkie składniki zostały uwzględnione w tabeli.
Kliknij "Pokaż szczegóły" aby wyświetlić szczegółowe informacje o kaloriach.
robiłam te ciasto z książki Anastazji i tam nie ma kremu budyniowego tylko krem na bazie kwaśnej śmietany, palmy i cukru pudru
Upiekłam to ciasto w ten weekend.Wyszło identyczne jak na obrazku z tym że ciasta orzechowego nie dzieliłam na dwie części żeby już nie brudzić kilku foremek naraz tylko upiekłam jako je jako jeden placek na papierze do pieczenia i po ostudzeniu przekroiłam na pół.Polewę czekoladową zrobiłam sama według własnego przepisu.
Witam:) Chciałabym się dowiedzieć ile tak mniej wiecej trzeba przygotowac tego ponczu z herbaty żeby ciasto było wystarczająco wilgotne. Z góry ślicznie dziękuję i pozdrawiam:)