Składniki

Na 24 porcje. Zmień
Około  kcal na porcję. Szczegóły
Informacje o kaloriach i wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy abonamentu extra.smaczny.pl.
Porcji: 24
Ciasto:
1/2 kg mąki pszennej
1 łyżeczka proszku do pieczenia
25 dag margaryny
...

Przygotowanie

Gotowe za 1 godzina i 30 minut (w tym 30 minut pracy).
Praca:30 minut
Gotowanie/pieczenie:45 minut
Oczekiwanie:15 minut
Łatwe wykonanie.
Bardzo tanie.

Mąkę pszenną, proszek do pieczenia, margarynę, cukier i jajka zagnieść. Zostawić na 15 minut i podzielić na 2 części.

Jedną część rozłożyć na wysmarowanej tłuszczem prostokątnej formie o ...

Zostało jeszcze 78% treści przepisu oraz informacje o kaloryczności i wartościach odżywczych.
Przepis jest dostępny po rejestracji.
Zarejestruj się i korzystaj z przepisów bez reklam*
Mam już konto. Loguję się
Po rejestracji darmowy, pełny dostęp do wszystkich 7850 przepisów, 1497 porad i 368 artykułów bez reklam przez 7 dni.
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.

Przepis należy do kategorii

Kalorie i wartości odżywcze

Informacje o wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy naszego abonamentu.
W 100 gramach W porcji (ok. 140  g)
Energia:  kcal  kcal % GDA*
Białka:  g  g % GDA*
Węglowodany:  g  g % GDA*
Tłuszcze:  g  g % GDA*
Cholesterol:  mg  mg % **
* procent zalecanego dziennego spożycia (GDA) obliczono wg normy dla kobiety : energia 2000 kcal, białka 50 g, węglowodany 100  g, tłuszcze 70 g.
** dla cholesterololu przyjęto dawkę uznawaną za bezpieczną na poziomie 300  mg.

Komentarze Smakowiczów (78)

Dodawanie komentarzy...

jest dostępne po zakupieniu abonamentu.
2011-10-06
Dorota
Autor przepisu

Hmm... dawniej były budynie z cukrem, na 1/2 litra mleka i jak pisze się w składnikach 1 budyń to ma się na myśli właśnie taki budyń (tak myślę ;)). Teraz wybór jest bardzo duży, ale widzę, że jak ktoś używa budyniu dużego (tzn. na 3/4 litra mleka) to podaje tę informację w składnikach. Przynajmniej ja się staram podawać takie informacje, pozdrawiam :)

2010-11-06
jola

radzilabym aby najpierw spod ciasta podpiec a do jablek dodac galaretke wtedy bedzie sie ladnie kroic po wystudzeniu

2010-11-03
Sandra

ja wlasnie robie sam przepis jest ciekawy jeszcze nie wiem jaki smak;D na budyn dalam druga czesc ciasta i zrobilam kruszonke na to z maki cukru i masla wglada super wyszla wysoka i czekam na smak;)

Pozostało: 75