Składniki
Na 24 porcje. Zmień
Około
kcal na porcję. Szczegóły

Informacje o kaloriach i wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy abonamentu extra.smaczny.pl.
Porcji: 24
Ciasto:
1/2 kg mąki pszennej
1 łyżeczka proszku do pieczenia
25 dag margaryny
... Przygotowanie
Gotowe za 1 godzina i 30 minut (w tym 30 minut pracy).
Szczegóły
Praca: | 30 minut |
Gotowanie/pieczenie: | 45 minut |
Oczekiwanie: | 15 minut |
Łatwe wykonanie.
Bardzo tanie.
Mąkę pszenną, proszek do pieczenia, margarynę, cukier i jajka zagnieść. Zostawić na 15 minut i podzielić na 2 części.
Jedną część rozłożyć na wysmarowanej tłuszczem prostokątnej formie o ...
Zostało jeszcze 78% treści przepisu oraz informacje o kaloryczności i wartościach odżywczych.
Przepis jest dostępny po rejestracji.
Zarejestruj się i korzystaj z przepisów bez reklam*
Mam już konto.
Loguję się
* Po rejestracji darmowy, pełny dostęp do wszystkich 7850 przepisów, 1497 porad i 368 artykułów bez reklam przez 7 dni.
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.
Przepis należy do kategorii
Kalorie i wartości odżywcze
Informacje o wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy naszego abonamentu.
W 100 gramach | W porcji (ok. 140 g) | ||
---|---|---|---|
Energia: | ![]() |
![]() |
![]() |
Białka: | ![]() |
![]() |
![]() |
Węglowodany: | ![]() |
![]() |
![]() |
Tłuszcze: | ![]() |
![]() |
![]() |
Cholesterol: | ![]() |
![]() |
![]() |
* procent zalecanego dziennego spożycia (GDA) obliczono
wg normy dla kobiety :
energia 2000 kcal, białka 50 g, węglowodany 100 g, tłuszcze 70 g.
** dla cholesterololu przyjęto dawkę uznawaną za bezpieczną na poziomie 300 mg.
Hmm... dawniej były budynie z cukrem, na 1/2 litra mleka i jak pisze się w składnikach 1 budyń to ma się na myśli właśnie taki budyń (tak myślę ;)). Teraz wybór jest bardzo duży, ale widzę, że jak ktoś używa budyniu dużego (tzn. na 3/4 litra mleka) to podaje tę informację w składnikach. Przynajmniej ja się staram podawać takie informacje, pozdrawiam :)
radzilabym aby najpierw spod ciasta podpiec a do jablek dodac galaretke wtedy bedzie sie ladnie kroic po wystudzeniu
ja wlasnie robie sam przepis jest ciekawy jeszcze nie wiem jaki smak;D na budyn dalam druga czesc ciasta i zrobilam kruszonke na to z maki cukru i masla wglada super wyszla wysoka i czekam na smak;)