Składniki

Na 24 porcje.
Około  kcal na porcję. Szczegóły
Informacje o kaloriach i wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy abonamentu extra.smaczny.pl.
Biszkopt:
6 jajek
1 szklanka cukru
1 szklanka mąki pszennej
1 łyżeczka proszku do pieczenia
...

Przygotowanie

Gotowe za 1 godzina i 30 minut (w tym 40 minut pracy).
Praca:40 minut
Gotowanie/pieczenie:25 minut
Oczekiwanie:25 minut
Łatwe wykonanie.
Średni koszt.

Białka ubić, dodać cukier i nadal ubijać. Dodać żółtka i jeszcze ubijać. Następnie dodać mąkę i proszek do pieczenia. Delikatnie wymieszać. Ciasto wylać do wysmarowanej tłuszczem prostokątnej formy o wymiarach 25 na 36 cm. Piec około 25 min...

Zostało jeszcze 86% treści przepisu oraz 6 zdjęć i informacje o kaloryczności i wartościach odżywczych.
Przepis jest dostępny po rejestracji.
Zarejestruj się i korzystaj z przepisów bez reklam*
Mam już konto. Loguję się
Po rejestracji darmowy, pełny dostęp do wszystkich 7849 przepisów, 1497 porad i 368 artykułów bez reklam przez 7 dni.
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.

Kalorie i wartości odżywcze

Informacje o wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy naszego abonamentu.
W 100 gramach W porcji (ok. 93  g)
Energia:  kcal  kcal % GDA*
Białka:  g  g % GDA*
Węglowodany:  g  g % GDA*
Tłuszcze:  g  g % GDA*
Cholesterol:  mg  mg % **
* procent zalecanego dziennego spożycia (GDA) obliczono wg normy dla kobiety : energia 2000 kcal, białka 50 g, węglowodany 100  g, tłuszcze 70 g.
** dla cholesterololu przyjęto dawkę uznawaną za bezpieczną na poziomie 300  mg.
Uwaga: Nie wszystkie składniki zostały uwzględnione w tabeli. Kliknij "Pokaż szczegóły" aby wyświetlić szczegółowe informacje o kaloriach.

Komentarze Smakowiczów (58)

Dodawanie komentarzy...

jest dostępne po zakupieniu abonamentu.
2011-04-18
Dorota
Autor przepisu

Spirytus dodajemy już na sam koniec, cały czas miksując. Ogólnie za długo to masy się nie miksuje, tylko do połączenia się składników. Tak, ciasto trzymamy w lodówce. Najlepiej zrobić je 24 godziny przed podaniem na stół i cały czas trzymać w lodówce. Powodzenia :)

2010-11-26
Dorota

Dziękuję za poradę i za piękną ocenę. Serdecznie pozdrawiam :)

2010-11-25
Gość

Sorki,zapomniałam dać 5 autorce za przepis.

Pozostało: 55