Składniki
Na 16 porcji. Zmień
Około kcal na porcję. Szczegóły
Informacje o kaloriach i wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy abonamentu extra.smaczny.pl.
Porcji: 16
Ciasto sypane:
1 szklanka mąki pszennej
1 szklanka bułki tartej
1 szklanka kaszy manny
... Przygotowanie
Gotowe za 2 godziny i 15 minut (w tym 20 minut pracy).
Szczegóły
Praca: | 20 minut |
Gotowanie/pieczenie: | 55 minut |
Oczekiwanie: | 1 godzina |
Bardzo łatwe wykonanie.
Tanie.
Do miski wsypać mąkę pszenną, bułkę tartą, kaszę mannę, cukier trzcinowy, proszek do pieczenia oraz szczyptę cynamonu i kardamonu. Całość razem wymieszać i podzielić na 3 części (najlepiej wsypać do 3 szklanek, żeby nie mieć problemu z równ...
Zostało jeszcze 84% treści przepisu oraz 22 zdjęcia i informacje o kaloryczności i wartościach odżywczych.
Przepis jest dostępny po rejestracji.
Zarejestruj się i korzystaj z przepisów bez reklam*
Mam już konto.
Loguję się
* Po rejestracji darmowy, pełny dostęp do wszystkich 7849 przepisów, 1497 porad i 368 artykułów bez reklam przez 7 dni.
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.
Przepis należy do kategorii
Kalorie i wartości odżywcze
Informacje o wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy naszego abonamentu.
W 100 gramach | W porcji (ok. 142 g) | ||
---|---|---|---|
Energia: | kcal | kcal | % GDA* |
Białka: | g | g | % GDA* |
Węglowodany: | g | g | % GDA* |
Tłuszcze: | g | g | % GDA* |
Cholesterol: | mg | mg | % ** |
* procent zalecanego dziennego spożycia (GDA) obliczono
wg normy dla kobiety :
energia 2000 kcal, białka 50 g, węglowodany 100 g, tłuszcze 70 g.
** dla cholesterololu przyjęto dawkę uznawaną za bezpieczną na poziomie 300 mg.
Uwaga: Nie wszystkie składniki zostały uwzględnione w tabeli.
Kliknij "Pokaż szczegóły" aby wyświetlić szczegółowe informacje o kaloriach.
Masło trzemy po to, aby dotarło do suchych składników na całej formie, ale można go też pokroić w cienkie plastry i rozłożyć na cieście. Tak też czasami robię i ciasto fajnie się udaje - powodzenia :)
ten ciasto bardzo duzo czeba ale spróbuje ale dlaczego maslo musze na tarce nierozumiem tego przepisu ha
To super Asieńko :) Bardzo się cieszę, że to ciacho Ci się udało, no i najważniejsze, że Wam smakowało! To jedne z moich pierwszych ciast, które bardzo dobrze wspominam. Ono ma to do siebie, że przy nim zawsze jakąś małą zmianę można zrobić, a ta dla tego ciasta zawsze jest na plus. A kolejny jego plus to taki, że nie trzeba tutaj męczyć się przy wyrabianiu ciasta - dla mnie to błyskawiczny przepis na ciacho ;) Pozdrawiam serdecznie :)