W okresie przed świętami Wielkiej Nocy szczególną popularnością cieszą się przepisy kulinarne z jajkami w roli głównej. Ale same jajka, chociażby przygotowane w najbardziej wyszukany sposób to nie wszystko...

Specjalny sos do jajek poprawi nie tylko ich smak, ale również wygląd. Jego wykonanie zajmie dosłownie kilka minut. Połączenie chrzanu z resztą składników i ich wymieszanie to bardzo prosta operacja kulinarna.

Ten błyskawiczny i smaczny sos z chrzanem zwiększy wyrazistość jajek, polecamy do jajek w wykonaniu wielkanocnym.

Smacznego!

Składniki

Około  kcal w 100 g. Szczegóły
Informacje o kaloriach i wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy abonamentu extra.smaczny.pl.
Sos na zimno:
3 łyżki tartego chrzanu
3 łyżki majonezu
...

Przygotowanie

Do miseczki przełożyć tarty chrzan, majonez, śmietanę, jogurt naturalny i sok z cytryny. Wszystko razem dokładnie...

Zostało jeszcze 80% treści przepisu oraz 15 zdjęć i informacje o kaloryczności i wartościach odżywczych.
Przepis jest dostępny po rejestracji.
Zarejestruj się i korzystaj z przepisów bez reklam*
Mam już konto. Loguję się
Po rejestracji darmowy, pełny dostęp do wszystkich 7849 przepisów, 1497 porad i 368 artykułów bez reklam przez 7 dni.
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.

Przepis należy do kategorii

Kalorie i wartości odżywcze

Informacje o wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy naszego abonamentu.
W 100 gramach
Energia:  kcal % GDA*
Białka:  g % GDA*
Węglowodany:  g % GDA*
Tłuszcze:  g % GDA*
Cholesterol:  mg % **
* procent zalecanego dziennego spożycia (GDA) obliczono wg normy dla kobiety : energia 2000 kcal, białka 50 g, węglowodany 100  g, tłuszcze 70 g.
** dla cholesterololu przyjęto dawkę uznawaną za bezpieczną na poziomie 300  mg.
Uwaga: Nie wszystkie składniki zostały uwzględnione w tabeli. Kliknij "Pokaż szczegóły" aby wyświetlić szczegółowe informacje o kaloriach.

Komentarze Smakowiczów

Dodawanie komentarzy...

jest dostępne po zakupieniu abonamentu.
Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy. Twój może być pierwszy!