Składniki
Około
kcal w 100 g. Szczegóły

Informacje o kaloriach i wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy abonamentu extra.smaczny.pl.
4 jajka
1 szklanka cukru
1 opakowanie cukru waniliowego
... Przygotowanie
Margarynę rozpuścić w garnuszku na małym ogniu, ostudzić.Jajka zmiksować, dodać cukier i cukier waniliowy i dalej miksować na puszysta masę. Obie mąki mieszamy z proszkiem do pieczenia i dodajemy do mas...
Zostało jeszcze 74% treści przepisu oraz informacje o kaloryczności i wartościach odżywczych.
Przepis jest dostępny po rejestracji.
Zarejestruj się i korzystaj z przepisów bez reklam*
Mam już konto.
Loguję się
* Po rejestracji darmowy, pełny dostęp do wszystkich 7850 przepisów, 1497 porad i 368 artykułów bez reklam przez 7 dni.
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.
Przepis należy do kategorii
Kalorie i wartości odżywcze
Informacje o wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy naszego abonamentu.
W 100 gramach | ||
---|---|---|
Energia: | ![]() |
![]() |
Białka: | ![]() |
![]() |
Węglowodany: | ![]() |
![]() |
Tłuszcze: | ![]() |
![]() |
Cholesterol: | ![]() |
![]() |
* procent zalecanego dziennego spożycia (GDA) obliczono
wg normy dla kobiety :
energia 2000 kcal, białka 50 g, węglowodany 100 g, tłuszcze 70 g.
** dla cholesterololu przyjęto dawkę uznawaną za bezpieczną na poziomie 300 mg.
Uwaga: Nie wszystkie składniki zostały uwzględnione w tabeli.
Kliknij "Pokaż szczegóły" aby wyświetlić szczegółowe informacje o kaloriach.
Hmm... podam kilka wskazówek, które mogą pomóc:
1. Wszystkie składniki babki powinny mieć temperaturę pokojową;
2. Końcowe mieszanie składników nie powinno trwać za długo i powinno być bardzo spokojne;
3. Za wysoka jest temperatura piernika: babka za szybko się piecze - pali z zewnątrz, a w środku jest surowa i potem siada;
4. Po prostu babka jest za krótko pieczona, i potem niedopieczone, wilgotne ciasto, które jest ciężkie - siada;
5. Podczas pieczenia, nie powinno się otwierać drzwiczek piekarnika.
Proszę przeanalizować te wskazówki, może akurat coś pomoże. Powodzenia! :)
Może wiecie jaka może być przyczyna opadania upiczonej pięknie babki pisakowej wszystko robię zgodnie z przepisem i od jakiegoś czasu każdym razem upiczona i wyrośnięta babka po wyłączeniu piekarnika opada czyli robi sie w pewnym miejscu zakalec /dlaczego ?????????? nie mam już pojęcia czy może mam jakąś chorbę w sobie ????