Składniki
Na 24 porcje.
Około kcal na porcję. Szczegóły
Informacje o kaloriach i wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy abonamentu extra.smaczny.pl.
Ciasto:
ok. 1 szkl. cukru
6 żółtek
kostka margaryny
3 szkl. mąki
... Przygotowanie
Gotowe za 2 godziny i 35 minut (w tym 1 godzina i 20 minut pracy).
Szczegóły
Praca: | 1 godzina i 20 minut |
Gotowanie/pieczenie: | 35 minut |
Oczekiwanie: | 40 minut |
Średnia trudność wykonania.
Średni koszt.
Do mąki dodać margarynę, posiekać. Dodać żółtka i proszek do pieczenia. Zagnieść ciasto, podzielić je na dwie części, cienko rozwałkować. Ułożyć na dwóch blachach i upiec. Posmarować jeden placek dżemem, nałożyć drug...
Zostało jeszcze 79% treści przepisu oraz informacje o kaloryczności i wartościach odżywczych.
Przepis jest dostępny po rejestracji.
Zarejestruj się i korzystaj z przepisów bez reklam*
Mam już konto.
Loguję się
* Po rejestracji darmowy, pełny dostęp do wszystkich 7849 przepisów, 1497 porad i 368 artykułów bez reklam przez 7 dni.
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.
Przepis należy do kategorii
Kalorie i wartości odżywcze
Informacje o wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy naszego abonamentu.
W 100 gramach | W porcji (ok. 95 g) | ||
---|---|---|---|
Energia: | kcal | kcal | % GDA* |
Białka: | g | g | % GDA* |
Węglowodany: | g | g | % GDA* |
Tłuszcze: | g | g | % GDA* |
Cholesterol: | mg | mg | % ** |
* procent zalecanego dziennego spożycia (GDA) obliczono
wg normy dla kobiety :
energia 2000 kcal, białka 50 g, węglowodany 100 g, tłuszcze 70 g.
** dla cholesterololu przyjęto dawkę uznawaną za bezpieczną na poziomie 300 mg.
Uwaga: Nie wszystkie składniki zostały uwzględnione w tabeli.
Kliknij "Pokaż szczegóły" aby wyświetlić szczegółowe informacje o kaloriach.
Forma tradycyjna (około 25 na 36 cm), orzechy myślę, że włoskie. Jak wylejemy taką ciepłą, taką letnią masę to nic nie powinno się stać. Pozdrawiam :)
Jeżeli II krem ciepły wyleję na I krem czy I krem mi sie troszke nie stopi ?
Myśle ,ze dobre będą powidła bo kwaśne ,a orzechy ja bynajmniej daję jakie mam tylko posiekane , spróbuje to napisze jak mi wyszło, pozdrawiam