Te apetycznie wyglądające ślimaczki to nic innego jak parówki ukryte, a dokładnie zawinięte w uwielbiane przez większość z nas ciasto francuskie :)
Są one bardzo proste i szybkie do zrobienia, a wręcz błyskawiczne! I można powiedzieć, że z niczego, bo zaledwie parę składników potrzebujemy, aby "wyczarować" takie apetyczne kąski.
Ślimaczki są idealne jak tylko najdzie nas ochota na zjedzenie czegoś dobrego i innego niż zwykle... ;) Fajnie sprawdzają się na różnego rodzaju przyjęciach: urodzinowych, imieninowy, kinderbalach, prywatkach, Andrzejkach, Sylwestrach...
Są także znakomite na śniadanie, kolację i na coś do przegryzienia między posiłkami ;)
Pięknie pachnie w całym domu jak się pieką.
Można je podawać na ciepło, - i tak chyba smakują najlepiej, i na zimno - jeśli coś zostanie ;)
Składniki

Przygotowanie
Do miseczki wsypać szczyptę przyprawy do gyrosa, bazylii, oregano, soli, pieprzu i razem wymieszać. Ciasto francuskie wyciągnąć z opakowania, rozwinąć i posypać przyprawami.
Cienkie parówki obrać z osłonki i i ułożyć na brzegach ciasta (dw...
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.
Przepis należy do kategorii
Kalorie i wartości odżywcze
W 100 gramach | ||
---|---|---|
Energia: | ![]() |
![]() |
Białka: | ![]() |
![]() |
Węglowodany: | ![]() |
![]() |
Tłuszcze: | ![]() |
![]() |
Cholesterol: | ![]() |
![]() |
Dziękuję :)
rzepisy są doskonałe coś pysznego szybko się robi PYCHA