Składniki

Na 24 porcje. Zmień
Około  kcal na porcję. Szczegóły
Informacje o kaloriach i wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy abonamentu extra.smaczny.pl.
Porcji: 24
Ciasto:
3 szklanki mąki
1 jajko
kostka margaryny
...

Przygotowanie

Gotowe za 1 godzina i 58 minut (w tym 39 minut pracy).
Praca:39 minut
Gotowanie/pieczenie:45 minut
Oczekiwanie:34 minuty
Łatwe wykonanie.
Bardzo tanie.

Wszystkie składniki przeznaczone na ciasto wyrobić. Schłodzić.

Ser zemleć. Masło utrzeć z cukrem, dodać żółtka i ser. Ubić białka i dodać do masy serowej. Na...

Zostało jeszcze 79% treści przepisu oraz informacje o kaloryczności i wartościach odżywczych.
Przepis jest dostępny po rejestracji.
Zarejestruj się i korzystaj z przepisów bez reklam*
Mam już konto. Loguję się
Po rejestracji darmowy, pełny dostęp do wszystkich 7849 przepisów, 1497 porad i 368 artykułów bez reklam przez 7 dni.
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.

Kalorie i wartości odżywcze

Informacje o wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy naszego abonamentu.
W 100 gramach W porcji (ok. 103  g)
Energia:  kcal  kcal % GDA*
Białka:  g  g % GDA*
Węglowodany:  g  g % GDA*
Tłuszcze:  g  g % GDA*
Cholesterol:  mg  mg % **
* procent zalecanego dziennego spożycia (GDA) obliczono wg normy dla kobiety : energia 2000 kcal, białka 50 g, węglowodany 100  g, tłuszcze 70 g.
** dla cholesterololu przyjęto dawkę uznawaną za bezpieczną na poziomie 300  mg.

Komentarze Smakowiczów (17)

Dodawanie komentarzy...

jest dostępne po zakupieniu abonamentu.
2012-05-28
Dorota
Autor przepisu

Tak, można zrobić. Udanego wypieku życzę :)

2011-11-24
Dorota
Autor przepisu

Do lodówki oczywiście nie wkładamy gorącego czy ciepłego sernika. W zasadzie jak tylko się ostudzi po upieczeniu, to można go już jeść. A jak jest już ostudzony to można go przechowywać w lodówce, a jak długo to już zależy od nas... jak wyjdzie dobry, a pewnie i wyjdzie - to długo w tej lodówce nie posiedzi ;) Pozdrawiam :)

2010-11-19
Dorota
Autor przepisu

Ooo... takiej nazwy jeszcze nie słyszałam, dziękuję za komentarz i poradę, na pewno skorzystam :) Serdecznie pozdrawiam :)

Pozostało: 14