Miękki i wilgotny sernik z soczystymi kawałkami brzoskwiń. Pieczony jest na kruchym spodzie. A po upieczeniu wierzch sernika smarujemy słodkim karmelem i sypiemy pokruszonymi herbatnikami.

Sernik warto dobrze schłodzić (najlepiej przez całą noc lub dłużej) wtedy całość ładnie się przegryzie i smakuje super!

Sernik pięknie prezentuje się na stole, wygląda kusząco i extra smakuje - po prostu rozpływa się w ustach... :)

Miłośnicy czekolady mogą go polać jeszcze polewą czekoladą - jasną i ciemną - robią tzw. paski - fajnie to będzie wyglądało, no i można jeszcze zrumienione orzeszki na górę dodać ;)

Smacznego.

Składniki

Na 24 porcje. Zmień
Około  kcal na porcję. Szczegóły
Informacje o kaloriach i wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy abonamentu extra.smaczny.pl.
Porcji: 24
Kruche ciasto:
2 szklanki mąki pszennej
1 szklanka mąki krupczatki
1 łyżeczka proszku do pieczenia
20 dag masła
...

Przygotowanie

Gotowe za 2 godziny i 5 minut (w tym 1 godzina pracy).
Praca:1 godzina
Gotowanie/pieczenie:1 godzina i 5 minut
Bardzo łatwe wykonanie.
Bardzo tanie.

Masło utrzeć z żółtkami, szczyptą soli i cukrem pudrem na puszystą masę. Dodać mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia. Zagnieść ciasto i schłodzić. Prostokątną formę (25/35 cm) wyłożyć papierem do pieczenia, rozłożyć w niej kruche ciasto ...

Zostało jeszcze 85% treści przepisu
a także 3 zdjęcia i informacje o kaloryczności i wartościach odżywczych.
Załóż konto aby przeczytać cały przepis
oraz otrzymać dostęp do wszystkich 7731 przepisów, 1497 porad oraz 369 artykułów bez reklam.
Możesz testować extra.smaczny.pl przez 7 dni bez opłat i zobowiązań. Wystarczy adres email. Dostęp do przepisów otrzymasz od razu po założeniu konta.
Zakładam konto testowe na 7 dni
za darmo bez żadnych zobowiązań
Mam już konto
Loguję się
Zakładam konto testowe na 7 dni
za darmo bez żadnych zobowiązań
Mam już konto
Loguję się