Miękki, żółciutki i aromatyczny sernik - mniam!
Zrobiłam go ze swojskiego sera, którego nie mieliłam, nie przeciskałam przez praskę, lecz dolałam do niego mleko (również swojskie) i całość zmiksowałam blenderem - grudek nie było :) To mój dobry i sprawdzony sposób na gładką masę serową... bez mielenia i bez przeciskania.
Serniczek wyszedł extra - chyba ten "swojski" wkład zrobił swoje!
Cudny smak i aromat dodały sernikowi też otarte skórki z pomarańczy. A kakaowa beza na górze sernika, ożywiła go i dodała mu więcej kolorów ;)
Sernik pięknie prezentuje się na stole. Jest wilgotny i rozpływa się w ustach... To jeden z moich ulubionych serników.
Szczerze go polecam i życzę smacznego :)
Składniki
Przygotowanie
Praca: | 50 minut |
Gotowanie/pieczenie: | 1 godzina |
Do miski wsypać mąkę pszenną, mąkę kukurydzianą, cukier trzcinowy, proszek do pieczenia, szczyptę soli i wymieszać. Miękkie masło utrzeć ze śmietanką i żółtkami mikserem. Następnie wsypać suche składniki, całość razem wymieszać i zagnieść k...
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.
Przepis należy do kategorii
Kalorie i wartości odżywcze
W 100 gramach | W porcji (ok. 116 g) | ||
---|---|---|---|
Energia: | kcal | kcal | % GDA* |
Białka: | g | g | % GDA* |
Węglowodany: | g | g | % GDA* |
Tłuszcze: | g | g | % GDA* |
Cholesterol: | mg | mg | % ** |