Otyłość to plaga naszych czasów, dlatego warto z nią walczyć. Stosowane są różne diety odchudzające i ciągle powstają nowe „rewelacyjne” przepisy na schudnięcie. Potrawy z ryb, które są niezastąpione między innymi w diecie osób odchudzających się pozwalają urozmaicić menu człowieka walczącego z nadwagą.
Połączenie tuńczyka i chudego twarogu w jednej potrawie to dobry pomysł na wykonanie smakowitej przystawki - surówki, którą można podać do obiadu, jak również zjeść jako samodzielne danie np. na kolację.
Jak wiadomo mięso z tuńczyka jest najzdrowsze na surowo, nie traci ono swoich właściwości odżywczych, które w znacznym stopniu zmniejsza obróbka termiczna.
Polecamy ten przepis kulinarny na sałatkę z tuńczyka i chudego twarogu z dodatkiem gotowanych jajek dla osób dbających o swoje zdrowie. Dobrze przyprawiona pieprzem, który można zastąpić czarnuszką, a ponadto solą morską, sałatka ma oryginalny i wyjątkowy smak oraz aromat.
Jedzmy ją więc na zdrowie i... schudnijmy!
Smacznego :)
Składniki
Przygotowanie
Praca: | 10 minut |
Gotowanie/pieczenie: | 10 minut |
Oczekiwanie: | 30 minut |
Tuńczyka osączyć z zalewy. Twaróg rozgnieść widelcem. Jajka ugotować na twardo, ostudzić i zetrzeć na tarce o małych oczkach.
Do miski p...
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.
Przepis należy do kategorii
Kalorie i wartości odżywcze
W 100 gramach | W porcji (ok. 213 g) | ||
---|---|---|---|
Energia: | kcal | kcal | % GDA* |
Białka: | g | g | % GDA* |
Węglowodany: | g | g | % GDA* |
Tłuszcze: | g | g | % GDA* |
Cholesterol: | mg | mg | % ** |