Składniki
Około kcal w 100 g. Szczegóły
Informacje o kaloriach i wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy abonamentu extra.smaczny.pl.
100%
3 kg czerwonych buraków
5 sztuk czerwonej papryki
5 średnich cebul
... Przygotowanie
Gotowe za 3 godziny i 15 minut (w tym 2 godziny pracy).
Szczegóły
Praca: | 2 godziny |
Gotowanie/pieczenie: | 15 minut |
Oczekiwanie: | 1 godzina |
Łatwe wykonanie.
Tanie.
Czerwone buraki ugotować, ostudzić, obrać ze skórki i umyć. Następnie zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Czerwoną paprykę i cebulę pokroić w kostkę. Do dużego garnka przełożyć czerwoną paprykę i ceb...
Zostało jeszcze 74% treści przepisu oraz informacje o kaloryczności i wartościach odżywczych.
Przepis jest dostępny po rejestracji.
Zarejestruj się i korzystaj z przepisów bez reklam*
Mam już konto.
Loguję się
* Po rejestracji darmowy, pełny dostęp do wszystkich 7849 przepisów, 1497 porad i 368 artykułów bez reklam przez 7 dni.
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.
Przepis należy do kategorii
Kalorie i wartości odżywcze
Informacje o wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy naszego abonamentu.
W 100 gramach | ||
---|---|---|
Energia: | kcal | % GDA* |
Białka: | g | % GDA* |
Węglowodany: | g | % GDA* |
Tłuszcze: | g | % GDA* |
Cholesterol: | mg | % ** |
* procent zalecanego dziennego spożycia (GDA) obliczono
wg normy dla kobiety :
energia 2000 kcal, białka 50 g, węglowodany 100 g, tłuszcze 70 g.
** dla cholesterololu przyjęto dawkę uznawaną za bezpieczną na poziomie 300 mg.
Robię tę sałatkę od wielu, wielu lat, a w przybliżeniu 37 lat. Przepis ten sam jest rewelacyjna prosta w wykonaniu, a zimą jak znalazł... Pychota!!!
Dziękuję :)
Autorka podała tak jak robiła: gorącą sałatkę nakładała do słoików, mocno zakręcała i odstawiała do góry nogami i tak zostawiała do ostudzenia. Ale dla pewności, żeby ta sałatka się nie zepsuła można ją zapsateryzować (5-10 minut). Powodzenia :)