Co można zrobić z dużych, czyli trochę przerośniętych patisonów?? A np. taką sałatkę na zimę...

Patison w towarzystwie kolorowej papryki, ogórków i cebuli czuje się bardzo dobrze. A dodatek aromatycznej kurkumy i selera sprawia, że smakuje też świetnie! O czym przekonacie się już za kilka miesięcy... kiedy to w mroźny, grudniowy dzień będziecie potrzebować dodatku do obiadu ;)

Sałatka jest prosta i łatwa do przygotowania. Kilka zwykłych składników, mało pracy, a efekt super.

Może warto jeszcze się skusić?? Na parę takich słoiczków z apetyczną zawartością? Co Wy na to? ;)

Zachęcam do zaprawy i życzę smacznego :)

Składniki

Około  kcal w 100 g. Szczegóły
Informacje o kaloriach i wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy abonamentu extra.smaczny.pl.
100%
1 ½ kg ogórków
1 ½ kg patisona (waga po obraniu)
1 kg cebuli
½ kg czerwonej papryki
...

Przygotowanie

Ogórki opłukać, osuszyć i pokroić w około 5 mm plasterki. Patisona obrać ze skórki, oczyścić z pestek, opłukać i pokroić w dużą kostkę. Cebulę obrać z łusek, opłukać i pokropić w piórka. Czerwoną i zieloną paprykę rozkroić, oczyścić z peste...

Zostało jeszcze 82% treści przepisu
a także 14 zdjęć i informacje o kaloryczności i wartościach odżywczych.
Załóż konto aby przeczytać cały przepis
oraz otrzymać dostęp do wszystkich 7808 przepisów, 1497 porad oraz 369 artykułów bez reklam.
Możesz testować extra.smaczny.pl przez 7 dni bez opłat i zobowiązań. Wystarczy adres email. Dostęp do przepisów otrzymasz od razu po założeniu konta.
Zakładam konto testowe na 7 dni
za darmo bez żadnych zobowiązań
Mam już konto
Loguję się
Zakładam konto testowe na 7 dni
za darmo bez żadnych zobowiązań
Mam już konto
Loguję się