Co można zrobić z dużych, czyli trochę przerośniętych patisonów?? A np. taką sałatkę na zimę...
Patison w towarzystwie kolorowej papryki, ogórków i cebuli czuje się bardzo dobrze. A dodatek aromatycznej kurkumy i selera sprawia, że smakuje też świetnie! O czym przekonacie się już za kilka miesięcy... kiedy to w mroźny, grudniowy dzień będziecie potrzebować dodatku do obiadu ;)
Sałatka jest prosta i łatwa do przygotowania. Kilka zwykłych składników, mało pracy, a efekt super.
Może warto jeszcze się skusić?? Na parę takich słoiczków z apetyczną zawartością? Co Wy na to? ;)
Zachęcam do zaprawy i życzę smacznego :)
Składniki
Przygotowanie
Ogórki opłukać, osuszyć i pokroić w około 5 mm plasterki. Patisona obrać ze skórki, oczyścić z pestek, opłukać i pokroić w dużą kostkę. Cebulę obrać z łusek, opłukać i pokropić w piórka. Czerwoną i zieloną paprykę rozkroić, oczyścić z peste...
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.
Przepis należy do kategorii
Kalorie i wartości odżywcze
W 100 gramach | ||
---|---|---|
Energia: | kcal | % GDA* |
Białka: | g | % GDA* |
Węglowodany: | g | % GDA* |
Tłuszcze: | g | % GDA* |
Cholesterol: | mg | % ** |