Składniki

Na 24 porcje.
Około  kcal na porcję. Szczegóły
Informacje o kaloriach i wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy abonamentu extra.smaczny.pl.
herbatniki do wyłożenia 4 warstw na blachę;
1 litr mleka;
...

Przygotowanie

Gotowe za 5 godzin (w tym 1 godzina pracy).
Praca:1 godzina
Gotowanie/pieczenie:3 godziny
Oczekiwanie:1 godzina
Bardzo łatwe wykonanie.
Średni koszt.

Ugotować z 1 litra mleka i 3 budyni budyń dodając 6 łyżek cukru kryształu (jeżeli został kupiony budyń z cukrem to nie należy już dodawać 6 łyżek cukru). Do gorącego budyniu wsypać 2 galaretki i dobrze rozmieszać (najlepiej mikserem) i wyst...

Zostało jeszcze 80% treści przepisu oraz informacje o kaloryczności i wartościach odżywczych.
Przepis jest dostępny po rejestracji.
Zarejestruj się i korzystaj z przepisów bez reklam*
Mam już konto. Loguję się
Po rejestracji darmowy, pełny dostęp do wszystkich 7843 przepisów, 1497 porad i 369 artykułów bez reklam przez 7 dni.
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.

Kalorie i wartości odżywcze

Informacje o wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy naszego abonamentu.
W 100 gramach W porcji (ok. 78  g)
Energia:  kcal  kcal % GDA*
Białka:  g  g % GDA*
Węglowodany:  g  g % GDA*
Tłuszcze:  g  g % GDA*
Cholesterol:  mg  mg % **
* procent zalecanego dziennego spożycia (GDA) obliczono wg normy dla kobiety : energia 2000 kcal, białka 50 g, węglowodany 100  g, tłuszcze 70 g.
** dla cholesterololu przyjęto dawkę uznawaną za bezpieczną na poziomie 300  mg.
Uwaga: Nie wszystkie składniki zostały uwzględnione w tabeli. Kliknij "Pokaż szczegóły" aby wyświetlić szczegółowe informacje o kaloriach.

Komentarze Smakowiczów (2)

Dodawanie komentarzy...

jest dostępne po zakupieniu abonamentu.
2009-05-22
Dorota

Herbatniki zmiękną pod wpływem masy. Robiłam kiedyś podobne ciasto, tylko powinno się je włożyć do lodówki na około 24 godziny. Smacznego ;)

2009-05-22
agnieszka

czy herbatniki zmiekną pod wpływem masy, czy może je czymś nasączyć? z góry dziękuję za poradę :-)