Puszyste i aromatyczne migdałowe ciasto przełożone soczystą i słodką galaretką agrestową. Na koniec całość jest oblana dużą ilością polewy czekoladowej i dowolnie udekorowana, np. kolorowymi cukierkami. Można też udekorować to ciacho orzechami lub świeżymi owocami.
Ten wypiek jest łatwy i szybki do wykonania. Pięknie prezentuje się na stole - jest wręcz jego ozdobą - dzięki czemu nadaje się na każdą okazję - na urodziny, na Święta oraz do zwykłej, codziennej kawusi ;) Aaaa.... zapomniałam dodać, że dzieci za nim przepadają :)
Udanego wypieku i smacznego!
Składniki
Przygotowanie
Praca: | 1 godzina |
Gotowanie/pieczenie: | 35 minut |
Oczekiwanie: | 1 godzina |
Do miski przełożyć same białka. Dodać szczyptę soli i ubijać na sztywną masę. Dodać cukier, cukier cynamonowy i dalej ubijać, aż się rozpuści. Potem dodać żółtka i dalej ubijać.
Do osobnej miski przesypać (a najlepiej przesiać) mąkę pszenn...
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.
Przepis należy do kategorii
Kalorie i wartości odżywcze
W 100 gramach | W porcji (ok. 38 g) | ||
---|---|---|---|
Energia: | kcal | kcal | % GDA* |
Białka: | g | g | % GDA* |
Węglowodany: | g | g | % GDA* |
Tłuszcze: | g | g | % GDA* |
Cholesterol: | mg | mg | % ** |