Fajne, słodkie i procentowe ciasto - miękki przekładaniec biszkoptowy. Nasączony rumem i przekładany słodkimi masami: gorącą budyniową i pyszną jagodową. Przygotowanie tego ciasta można rozłożyć na dwa dni (a nawet jest to wskazane, bo wtedy biszkopt ładnie nam się przekroi). Taki podział zadań jest tutaj bardzo korzystny, bo nie robimy wszystkiego naraz - i nie ma tyle pracy ;) Po złożeniu ciasta, najlepiej włożyć go do lodówki na 24 godziny, alby alkohol z cukrem się przegryzły ;) Ciasto idealne na Sylwestra i wszelkie inne imprezy domowe (urodziny, imieniny). Smacznego!

Składniki

Na 20 porcji.
Około  kcal na porcję. Szczegóły
Informacje o kaloriach i wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy abonamentu extra.smaczny.pl.
Biszkopt:
7 jajek (jak małe to 8)
1 szklanka cukru
1 szklanka maki pszennej
1 ½ łyżeczki proszku do pieczenia
Masa budyniowa:
...

Przygotowanie

Gotowe za 1 godzina i 40 minut (w tym 1 godzina i 10 minut pracy).
Praca:1 godzina i 10 minut
Gotowanie/pieczenie:30 minut
Łatwe wykonanie.
Tanie.

Białka ubić ze szczyptą soli, dodać cukier i ubijać. Następnie dodać żółtka i dalej ubijać. Na koniec dodać przesianą mąkę pszenną wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Całość delikatnie wymieszać i wyłożyć do średniej wielkości tortownicy (...

Zostało jeszcze 87% treści przepisu
a także 4 zdjęcia i informacje o kaloryczności i wartościach odżywczych.
Załóż konto aby przeczytać cały przepis
oraz otrzymać dostęp do wszystkich 7764 przepisów, 1497 porad oraz 369 artykułów bez reklam.
Możesz testować extra.smaczny.pl przez 7 dni bez opłat i zobowiązań. Wystarczy adres email. Dostęp do przepisów otrzymasz od razu po założeniu konta.
Zakładam konto testowe na 7 dni
za darmo bez żadnych zobowiązań
Mam już konto
Loguję się
Zakładam konto testowe na 7 dni
za darmo bez żadnych zobowiązań
Mam już konto
Loguję się