Fajne, słodkie i procentowe ciasto - miękki przekładaniec biszkoptowy. Nasączony rumem i przekładany słodkimi masami: gorącą budyniową i pyszną jagodową. Przygotowanie tego ciasta można rozłożyć na dwa dni (a nawet jest to wskazane, bo wtedy biszkopt ładnie nam się przekroi). Taki podział zadań jest tutaj bardzo korzystny, bo nie robimy wszystkiego naraz - i nie ma tyle pracy ;) Po złożeniu ciasta, najlepiej włożyć go do lodówki na 24 godziny, alby alkohol z cukrem się przegryzły ;) Ciasto idealne na Sylwestra i wszelkie inne imprezy domowe (urodziny, imieniny). Smacznego!
Składniki
Przygotowanie
Praca: | 1 godzina i 10 minut |
Gotowanie/pieczenie: | 30 minut |
Białka ubić ze szczyptą soli, dodać cukier i ubijać. Następnie dodać żółtka i dalej ubijać. Na koniec dodać przesianą mąkę pszenną wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Całość delikatnie wymieszać i wyłożyć do średniej wielkości tortownicy (...
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.
Przepis należy do kategorii
Kalorie i wartości odżywcze
W 100 gramach | W porcji (ok. 84 g) | ||
---|---|---|---|
Energia: | kcal | kcal | % GDA* |
Białka: | g | g | % GDA* |
Węglowodany: | g | g | % GDA* |
Tłuszcze: | g | g | % GDA* |
Cholesterol: | mg | mg | % ** |