Składniki
Na 24 porcje.
Około kcal na porcję. Szczegóły
Informacje o kaloriach i wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy abonamentu extra.smaczny.pl.
Makowy biszkopt:
7 jajek
1 szklanka cukru
2 łyżki oleju
3/4 szklanki suchego maku
... Przygotowanie
Gotowe za 1 godzina (w tym 30 minut pracy).
Szczegóły
Praca: | 30 minut |
Gotowanie/pieczenie: | 30 minut |
Bardzo łatwe wykonanie.
Tanie.
Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę. Dodać cukier i dalej ubijać. Następnie dodać żółtka i dalej ubijać, aż masa powiększy swoją objętość. Na konie dodać olej i wymieszany suchy mak z mąką pszenną i proszkiem do pieczenia. Całość ...
Zostało jeszcze 86% treści przepisu oraz 5 zdjęć i informacje o kaloryczności i wartościach odżywczych.
Przepis jest dostępny po rejestracji.
Zarejestruj się i korzystaj z przepisów bez reklam*
Mam już konto.
Loguję się
* Po rejestracji darmowy, pełny dostęp do wszystkich 7849 przepisów, 1497 porad i 368 artykułów bez reklam przez 7 dni.
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.
Przepis należy do kategorii
Kalorie i wartości odżywcze
Informacje o wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy naszego abonamentu.
W 100 gramach | W porcji (ok. 98 g) | ||
---|---|---|---|
Energia: | kcal | kcal | % GDA* |
Białka: | g | g | % GDA* |
Węglowodany: | g | g | % GDA* |
Tłuszcze: | g | g | % GDA* |
Cholesterol: | mg | mg | % ** |
* procent zalecanego dziennego spożycia (GDA) obliczono
wg normy dla kobiety :
energia 2000 kcal, białka 50 g, węglowodany 100 g, tłuszcze 70 g.
** dla cholesterololu przyjęto dawkę uznawaną za bezpieczną na poziomie 300 mg.
Uwaga: Nie wszystkie składniki zostały uwzględnione w tabeli.
Kliknij "Pokaż szczegóły" aby wyświetlić szczegółowe informacje o kaloriach.
Lubię ciasta z makiem, ale ciężko mi się za nie zabrać, bo odstrasza mnie zawsze to żmudne mielenie maku, a potem jeszcze gorsze mycie tej maszynki... tu się skusiłam bo nie trzeba mielić maku :) Dla mnie ciasto super, udało mi się za pierwszym razem, i co najważniejsze rodzince smakowało :) :)
Super pyszne i udane ciacho dla początkujących z makiem ;) Nie ma tyle pracy co przy makowcu, a wychodzi naprawdę super, idealne też na boże Narodzenie, polecam :)
Dziękuję :)