Któż z nas nie lubi leczo?? Chyba nie ma takiej osoby ;)
Leczo to bardzo prosta, zdrowa i smaczna potrawa, a także to fajny pomysł na obiad.
To danie jednogarnkowe - więc dużo mycia tutaj nie będzie ;) Do tego jest sycące i z dużą ilością warzyw, kolorowe i duszone na małej ilości tłuszczu.
Tak naprawdę leczo ma wiele odmian... każdy dorzuca tam to co lubi ;) U nas jest to cukinia, pomidory, czerwona papryka, kiełbasa, cebula i czosnek... czyli prawie podstawowe składniki :)
W leczo fajne też jest to, że można go sobie przygotować dużo wcześniej, np. rano lub poprzedniego dnia, a potem odgrzewać tyle, ile nam potrzeba.
To fajne danie na lato: lekkie i kolorowe. Serwowane na świeżym powietrzu smakuje wyśmienicie całej rodzince :) Bo do danie idealne na ciepłe, wakacyjne dni.
Kiedy znudzą nam się już kotlety i pulpety - to przychodzi pora na leczo... O!
Smacznego :)
Składniki

Przygotowanie
Praca: | 44 minuty |
Gotowanie/pieczenie: | 41 minut |
Kiełbasę pokroić w grubą kostkę i zrumienić na gorącym oleju. Następnie dodać pokroją w grubą kostkę cebulę i zmiażdżony czosnek, wymieszać i razem smażyć. Czerwoną paprykę i pomidory również pokroić w gru...
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.
Przepis należy do kategorii
Kalorie i wartości odżywcze
W 100 gramach | W porcji (ok. 508 g) | ||
---|---|---|---|
Energia: | ![]() |
![]() |
![]() |
Białka: | ![]() |
![]() |
![]() |
Węglowodany: | ![]() |
![]() |
![]() |
Tłuszcze: | ![]() |
![]() |
![]() |
Cholesterol: | ![]() |
![]() |
![]() |
Bardzo dziękuję i pozdrawiam :)
Bardzo dobry i latwy przepis.Wszystkim bardzo smakowalo. Wiec z pewnoscia moge polecic =o)