Ten przepis kulinarny na leczo to propozycja do przygotowania dla amatorów tej potrawy o mięsno-warzywnym charakterze. Do jej wykonania potrzebne będą warzywa: cukinia (kabaczek), cebula, papryka, pomidory, czosnek oraz mięso w postaci kiełbasy i boczku, a także przyprawy.
Taki zestaw składników daje bardzo zdecydowany smak, podrasowany użytymi przyprawami. Ale nie tylko. Proszę zwrócić uwagę do różnorodność kolorów użytych składników, które tworzą szeroką paletę barw. Tak więc, kolorowa nazwa leczo jest jak najbardziej uzasadniona.
Ta jednogarnkowa potrawa podana np. z pieczywem świetnie zaspokoi głód nawet największych żarłoków. Polecamy!
Składniki
Przygotowanie
Cukinię obrać, wydrążyć, umyć i pokroić w dużą kostkę. Cebulę obrać, opłukać i pokroić w piórka. Zieloną paprykę oczyścić, opłukać i pokroić w paski.
Kiełbasę i boczek pokroić w kostkę. Pomidory umyć, sparzyć i pokroić w dużą kostkę. Czosn...
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.
Przepis należy do kategorii
Kalorie i wartości odżywcze
W 100 gramach | ||
---|---|---|
Energia: | kcal | % GDA* |
Białka: | g | % GDA* |
Węglowodany: | g | % GDA* |
Tłuszcze: | g | % GDA* |
Cholesterol: | mg | % ** |
Myślę, że można tak zrobić, tylko nie dodawać kiełbasy i boczku. Samo leczo trzeba pasteryzować, a w zimie tuż przed podaniem podsmażamy sobie kiełbaskę z boczkiem, przekładamy nasze leczo ze słoika, wystarczy całość raz zagotować i nasza pyszna potrawa już gotowa :) Smacznego!
Prosze napisac czy to leczo mozna zrobic do sloikow na zime jest pyszne
Dziękuję za miłą opinię. Cieszę się, że leczo smakowało. Więcej przepisów będzie na pewno :) Serdecznie pozdrawiam :)