Składniki

Na 7 porcji. Zmień
Około  kcal na porcję. Szczegóły
Informacje o kaloriach i wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy abonamentu extra.smaczny.pl.
Porcji: 7
1 opakowanie ciasta francuskiego (27 dag)
1 duże jabłko
...

Przygotowanie

Gotowe za 35 minut (w tym 10 minut pracy).
Praca:10 minut
Gotowanie/pieczenie:25 minut
Bardzo łatwe wykonanie.
Bardzo tanie.

Ciasto francuskie pokroić w kwadraty 5-6 cm. Jabłko obrać ze skórki, oczyścić, opłukać, osuszyć i pokroić w dużą kostkę. Przełożyć do miski, dodać ...

Zostało jeszcze 73% treści przepisu oraz 6 zdjęć i informacje o kaloryczności i wartościach odżywczych.
Przepis jest dostępny po rejestracji.
Zarejestruj się i korzystaj z przepisów bez reklam*
Mam już konto. Loguję się
Po rejestracji darmowy, pełny dostęp do wszystkich 7843 przepisów, 1497 porad i 369 artykułów bez reklam przez 7 dni.
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.

Przepis należy do kategorii

Kalorie i wartości odżywcze

Informacje o wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy naszego abonamentu.
W 100 gramach W porcji (ok. 69  g)
Energia:  kcal  kcal % GDA*
Białka:  g  g % GDA*
Węglowodany:  g  g % GDA*
Tłuszcze:  g  g % GDA*
Cholesterol:  mg  mg % **
* procent zalecanego dziennego spożycia (GDA) obliczono wg normy dla kobiety : energia 2000 kcal, białka 50 g, węglowodany 100  g, tłuszcze 70 g.
** dla cholesterololu przyjęto dawkę uznawaną za bezpieczną na poziomie 300  mg.
Uwaga: Nie wszystkie składniki zostały uwzględnione w tabeli. Kliknij "Pokaż szczegóły" aby wyświetlić szczegółowe informacje o kaloriach.

Komentarze Smakowiczów (2)

Dodawanie komentarzy...

jest dostępne po zakupieniu abonamentu.
2011-10-27
Ewelinka
Autor przepisu

Dzięki za fajny pomysł, chętnie skorzystam. Serdecznie pozdrawiam :)

2009-10-10
MARKIETA

Witam, Ewelinka sprubujcie zrobic tez ciasto francuzkie na slono, szynka, zolty ser.

Rozwalkowac ciasto potrzec keczupem, dac plajsterki szynki a na to ser i zwynac jak rolade i pokrojic tak 1 cm grubosci i polozyc na blache i upiec, wyglandaja jak zwiniente slimaki i jest to pycha.(przepraszam za bledy w pisaniu)

Pozdrawiam Markéta