Składniki
Na 24 porcje.
Około kcal na porcję. Szczegóły
Informacje o kaloriach i wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy abonamentu extra.smaczny.pl.
Biszkopt:
4 jajka
½ szklanki cukru
½ szklanki mąki pszennej
... Przygotowanie
Łatwe wykonanie.
Średni koszt.
Białka ubić ze szczyptą soli, dodać cukier i dalej ubijać na gładką masę. Następnie dodać żółtka i jeszcze ubijać. Na koniec dodać mąkę pszenną wymieszaną z proszkiem do pieczenia i razem wymieszać. Biszkopt wylać do wysmarowanej tłuszczem ...
Zostało jeszcze 85% treści przepisu oraz 6 zdjęć i informacje o kaloryczności i wartościach odżywczych.
Przepis jest dostępny po rejestracji.
Zarejestruj się i korzystaj z przepisów bez reklam*
Mam już konto.
Loguję się
* Po rejestracji darmowy, pełny dostęp do wszystkich 7849 przepisów, 1497 porad i 368 artykułów bez reklam przez 7 dni.
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.
Przepis należy do kategorii
Kalorie i wartości odżywcze
Informacje o wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy naszego abonamentu.
W 100 gramach | W porcji (ok. 79 g) | ||
---|---|---|---|
Energia: | kcal | kcal | % GDA* |
Białka: | g | g | % GDA* |
Węglowodany: | g | g | % GDA* |
Tłuszcze: | g | g | % GDA* |
Cholesterol: | mg | mg | % ** |
* procent zalecanego dziennego spożycia (GDA) obliczono
wg normy dla kobiety :
energia 2000 kcal, białka 50 g, węglowodany 100 g, tłuszcze 70 g.
** dla cholesterololu przyjęto dawkę uznawaną za bezpieczną na poziomie 300 mg.
Uwaga: Nie wszystkie składniki zostały uwzględnione w tabeli.
Kliknij "Pokaż szczegóły" aby wyświetlić szczegółowe informacje o kaloriach.
Rewelacyjne ciasto, nie miałam budyniu malinowego więc dałam czekoladowy niemiecki ugotowany z łyżką cukru - bardzo fajnie budyń komponował się z masą mleczną i galaretką malinową. Masy "sztywne", nie rozjeżdżały się, ciasto krojone na drugi dzień. Znikało w mgnieniu oka. Zagości na stałe w moim domu.
Moje masy też nie były rzadkie ,Herbatniki położyłam na gorącym budyniu i bardzo zmiękły a robiłam wszystko wg pani przepisu!!!!!!!!
Tak, herbatniki układam na gorącym budyniu (szybciej wtedy zmiękną). Moje ciasto się nie rozjeżdżało po ukrojeniu, jak widać na zdjęciu, żadna masa nie była płynna lecz sztywna. Moja rada jest taka: należy zrobić ciasto zgodnie z przepisem i kroić go dopiero na drugi dzień. Powodzenia :)