Biszkopt z musem serowo-truskawkowym to miękkie, wilgotne i słodkie ciasto na każdą okazję :) I na zwykły stół i na niedzielny ;)
To ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania i dosyć tanie. Udaje się każdemu, tutaj nie ma się co zepsuć. Jedynie z czym możemy mieć problem to przekrawanie biszkoptu.... ale i na to jest sposób ;) Aby biszkopt ładnie nam się przekroił, należy go upiec dzień wcześniej przed składaniem ciasta, wtedy nasz biszkopt nieco odpocznie, dzięki czemu da się równo przekroić, i dodatkowo nie będzie się rwał i targał...
Kto chce mieć ciasto z truskawkami w środku zimy??? To zapraszam do wypieku :)
Powodzenia :)
Składniki
Przygotowanie
Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną masę. Dodać cukier, cukier waniliowy i ubijać, a gdy piana będzie sztywna dodać żółtka i dalej ubijać, aż trochę powiększy swoją objętość. Na koniec wsypać mąkę pszenną wymieszaną z kakao do ciast i p...
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.
Przepis należy do kategorii
Kalorie i wartości odżywcze
W 100 gramach | ||
---|---|---|
Energia: | kcal | % GDA* |
Białka: | g | % GDA* |
Węglowodany: | g | % GDA* |
Tłuszcze: | g | % GDA* |
Cholesterol: | mg | % ** |