Przedstawiam Wam prosty i dosyć łatwy przepis na tradycyjne domowe pączki do zrobienia w zaciszu własnego domu. Parę składników, trochę pracy, a tyle pysznych smakowitości, które sami zrobimy - super! WoW :D
Ciasto wychodzi żółciutkie, fajnie się zarabia, oczywiście mąki pszenne są różne i czasami trzeba jej dosypać więcej, żeby ciasto ładnie odchodziło nam od ręki. Ale ten przepis jest super, sprawdzony, dlatego w ciemno możecie z niego wykonywać i smażyć w domu pączki!
A dekorować to już wedle uznania, oczywiście najszybciej pudrem, można też spróbować posypać pudrem z cukru trzcinowego, też fajnie smakują i ciekawie wyglądają ;)
Może być lukier, czekolada i dowolne posypki - prażone orzeszki, kandyzowana skórka pomarańczy, kolorowa słodka posypka... dzieci ją uwielbiają :D
Trzymam kciuki za udane pączki i życzę smacznego :)
Składniki
Przygotowanie
Do garnka wlać mleko, wsypać cukier i razem podgrzać. Do letniego mleka dodać mąkę pszenną, pokruszone drożdże i całość dokładnie rozmieszać łyżką, a następnie odstawić w ciepłe miejsce pod przykryciem na około 15 minut.
Mąkę pszenną przes...
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.
Przepis należy do kategorii
Kalorie i wartości odżywcze
W 100 gramach | W porcji (ok. 133 g) | ||
---|---|---|---|
Energia: | kcal | kcal | % GDA* |
Białka: | g | g | % GDA* |
Węglowodany: | g | g | % GDA* |
Tłuszcze: | g | g | % GDA* |
Cholesterol: | mg | mg | % ** |
Super :) To gratuluję udanych wypieków i pozdrawiam :)
Kochani skusiłam się na te pączki teraz w weekend, bo tak ładnie się u was prezentowały! I powiem że super wyszły, fajne ciasto, ładnie mi sie zarobiło, nic się nie kleiło, pączuszki ładnie wyrosły, przepyszne były, i bardzo szybko zniknęły, za rok będzie powtórka, ale chyba od razu z podwójnych składników, dzięki!!