Nie macie pomysłu na obiad?? Podsyłam Wam świetny pomysł na pulpeciki w cukiniowo-marchewkowym sosie :) Czyli mięsko w jesiennym wydaniu ;)
Przepis jest prosty, szybki i tani. A jedzenia będziemy mieli dużo, bo samych pulpecików wychodzi aż 28 sztuk i do tego mnóstwo sosu, także obiad możemy mieć nawet na... 3 dni!
Bo w pierwszy dzień serwujemy pulpety z ryżem i ogórkami, w drugim z zmienikami i buraczkami, a w trzecim gotujemy gruby makaron i polewamy do pozostałym sosem. A górę można posypać prażonym słonecznikiem, pestkami dyni, sezamem lub startym żółtym serem.... pycha :)
Takie pulpeciki w sosie to fajny pomysł na obiad na weekend - raz gotujemy, a potem mamy spokój i więcej czasu na siebie :)
Życzę przyjemnego gotowania, a potem... smacznego!
Składniki
Przygotowanie
Praca: | 30 minut |
Gotowanie/pieczenie: | 15 minut |
Mielone mięso przełożyć do miski. Dodać surowe jajko, Vegetę, szczyptę ostrej i słodkiej papryki w proszku, mielonego kminku, rozgniecionego w palcach majeranku, soli i pieprzu do smaku. Pietruszkę i lubczyk, opłukać, osuszyć i pokroić. Dod...
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.
Przepis należy do kategorii
Kalorie i wartości odżywcze
W 100 gramach | W porcji (ok. 440 g) | ||
---|---|---|---|
Energia: | kcal | kcal | % GDA* |
Białka: | g | g | % GDA* |
Węglowodany: | g | g | % GDA* |
Tłuszcze: | g | g | % GDA* |
Cholesterol: | mg | mg | % ** |