Przepyszna, łatwa, szybka, tania i co ważne pożywna oraz zdrowa zupka na obiad! Osobno gotujemy jedno opakowanie mrożonych warzyw tzw. mrożonki (im więcej ma składników, tym lepiej) razem z ziemniakami, a w drugim garnku gotujemy dynię, pod koniec gotowania dodajemy do niej czosnek i razem miksujemy blenderem na gładką masę. Na koniec do gotowanych warzyw dodajemy dynię i razem mieszamy - nasza zupka fajne (zdrowo, bo bez mąki) się wtedy zagęści. Całość przyprawiamy i podajemy na stół. Mało pracy, a efekt super! Nic tylko jeść i jeść taką zupkę. Wychodzi jej dużo, ale szybko znika, gdyż na jednym talerzu się nie kończy... bo jak to mówią, co dobre szybko się kończy ;) Smacznego:)
Składniki
Przygotowanie
Praca: | 30 minut |
Gotowanie/pieczenie: | 15 minut |
Do garnka wlać 750 ml wody i zagotować. Ziemniaki obrać ze skórki, opłukać i pokroić w kostkę. Do gotującej się wody dodać mrożonkę, ziemniaki i liście laurowe. Gotować pod przykryciem na średnim ogniu przez około 15 minut.
Dynię obrać ze ...
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.
Przepis należy do kategorii
Kalorie i wartości odżywcze
W 100 gramach | W porcji (ok. 213 g) | ||
---|---|---|---|
Energia: | kcal | kcal | % GDA* |
Białka: | g | g | % GDA* |
Węglowodany: | g | g | % GDA* |
Tłuszcze: | g | g | % GDA* |
Cholesterol: | mg | mg | % ** |