Składniki

Na 24 porcje.
Około  kcal na porcję. Szczegóły
Informacje o kaloriach i wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy abonamentu extra.smaczny.pl.
Biszkopt:
10 białek
10 łyżek cukru
cukier waniliowy
10 łyżek mąki
łyżeczka proszku do pieczenia
...

Przygotowanie

Gotowe za 2 godziny i 20 minut (w tym 1 godzina i 10 minut pracy).
Praca:1 godzina i 10 minut
Gotowanie/pieczenie:30 minut
Oczekiwanie:40 minut
Łatwe wykonanie.
Tanie.

Biszkopt: Upiec biszkopt na dużej blaszce, bo ciasto nie jest wysokie.

Masa 1: Zmieszać mleko z żółtkami, budyniem waniliowym i cukrami. Zagotować, ...

Zostało jeszcze 83% treści przepisu oraz 3 zdjęcia i informacje o kaloryczności i wartościach odżywczych.
Przepis jest dostępny po rejestracji.
Zarejestruj się i korzystaj z przepisów bez reklam*
Mam już konto. Loguję się
Po rejestracji darmowy, pełny dostęp do wszystkich 7849 przepisów, 1497 porad i 368 artykułów bez reklam przez 7 dni.
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.

Kalorie i wartości odżywcze

Informacje o wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy naszego abonamentu.
W 100 gramach W porcji (ok. 108  g)
Energia:  kcal  kcal % GDA*
Białka:  g  g % GDA*
Węglowodany:  g  g % GDA*
Tłuszcze:  g  g % GDA*
Cholesterol:  mg  mg % **
* procent zalecanego dziennego spożycia (GDA) obliczono wg normy dla kobiety : energia 2000 kcal, białka 50 g, węglowodany 100  g, tłuszcze 70 g.
** dla cholesterololu przyjęto dawkę uznawaną za bezpieczną na poziomie 300  mg.
Uwaga: Nie wszystkie składniki zostały uwzględnione w tabeli. Kliknij "Pokaż szczegóły" aby wyświetlić szczegółowe informacje o kaloriach.

Komentarze Smakowiczów (4)

Dodawanie komentarzy...

jest dostępne po zakupieniu abonamentu.
2012-03-15
M*****

Wystarczy spojrzec na zdjecie i widac na nim co jest po kolei. Biszkopt, ktorego sie nie przekraja, masa pierwsza - jasna, masa druga - ciemna z budyniem czekoladowym i bita smietana, do ktorej najlepiej dodac smietanfixa, zadnej filozofii....

2011-11-29
tessa

Pulchniaczku odezwij sie do mnie na gg,to podam Ci wspaniały przepis na urodziny 8519404

2011-11-29
pulchniaczek 29

zgadzam się z tobą tesso.Mnie też się nie podoba opis wykonania.Przede wszystkim nie wiadomo czy to ciasto się przekraja czy nie to po pierwsze a po drugie nie wiadomo w jakiej kolejności się to ciasto przekłada bo nie ma dokładnego opisu przekładania.W opisie masy trzeciej jest tylko napisane ubić bitą śmietanę ale nie wiadomo czy ubić ją z jakimś usztywniaczem czy bez i co z nią dalej robić.Szykowałam się upiec to ciasto na swoje urodziny teraz za trzy tygodnie ale po prostu dałam sobie spokój.Pozdrawiam.Ania

Pozostało: 1