Ciekawa propozycja obiadowa: placki, ale jakie? Przepyszne, rumiane i kolorowe. Placki dyniowe z dodatkiem pora, czerwonej papryki, kiełbaski, czosnku i przyprawy... Jest to przepis prosty, łatwy i wbrew pozorom szybki (jeśli do starcia dyni użyjemy "szybszej tarki - czyli maszynki elektrycznej"). To odmiana może trochę nudnych ziemniaczanych placków. Warto się skusić i rozkoszować się ich smakiem! A jak cudnie pachnie jak się smażą? Wszyscy tylko do kuchni zaglądają - co to dzisiaj dobrego będzie ;) Smacznego! :)
Składniki
Przygotowanie
Praca: | 30 minut |
Gotowanie/pieczenie: | 5 minut |
Por opłukać, pokroić w kostkę i zeszklić na rozgrzanym oleju. Czerwoną paprykę oczyścić, opłukać, pokroić w kostkę, dodać do pora i chwilkę razem smażyć. Kiełbasę pokroić w kostkę, dodać do pora za papryką, wymieszać i jeszcze chwilkę smaży...
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.
Przepis należy do kategorii
Kalorie i wartości odżywcze
W 100 gramach | W porcji (ok. 319 g) | ||
---|---|---|---|
Energia: | kcal | kcal | % GDA* |
Białka: | g | g | % GDA* |
Węglowodany: | g | g | % GDA* |
Tłuszcze: | g | g | % GDA* |
Cholesterol: | mg | mg | % ** |