Składniki

Około  kcal w 100 g. Szczegóły
Informacje o kaloriach i wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy abonamentu extra.smaczny.pl.
Ciasto:
½ szklanki miodu sztucznego
¾ szklanki cukru
cukier waniliowy
20 dag masła
...

Przygotowanie

Gotowe za 2 godziny i 15 minut (w tym 1 godzina pracy).
Praca:1 godzina
Gotowanie/pieczenie:1 godzina i 15 minut
Średnia trudność wykonania.
Bardzo tanie.

Do miodu wsypać cukier, cukier waniliowy i dodać masło. Wszystko podgrzewać na małym ogniu, aż się rozpuści, ostudzić. Jajka ubić na puszystą masę.

Do mąki dodać ostudzoną masę miodową, ubite na puszystą masę jajka, miękki smalec, olej, śm...

Zostało jeszcze 83% treści przepisu
a także 14 zdjęć i informacje o kaloryczności i wartościach odżywczych.
Załóż konto aby przeczytać cały przepis
oraz otrzymać dostęp do wszystkich 7835 przepisów, 1497 porad oraz 369 artykułów bez reklam.
Możesz testować extra.smaczny.pl przez 7 dni bez opłat i zobowiązań. Wystarczy adres email. Dostęp do przepisów otrzymasz od razu po założeniu konta.
Zakładam konto testowe na 7 dni
za darmo bez żadnych zobowiązań
Mam już konto
Loguję się
Zakładam konto testowe na 7 dni
za darmo bez żadnych zobowiązań
Mam już konto
Loguję się

Kalorie i wartości odżywcze

Informacje o wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy naszego abonamentu.
W 100 gramach
Energia:  kcal % GDA*
Białka:  g % GDA*
Węglowodany:  g % GDA*
Tłuszcze:  g % GDA*
Cholesterol:  mg % **
* procent zalecanego dziennego spożycia (GDA) obliczono wg normy dla kobiety : energia 2000 kcal, białka 50 g, węglowodany 100  g, tłuszcze 70 g.
** dla cholesterololu przyjęto dawkę uznawaną za bezpieczną na poziomie 300  mg.
Uwaga: Nie wszystkie składniki zostały uwzględnione w tabeli. Kliknij "Pokaż szczegóły" aby wyświetlić szczegółowe informacje o kaloriach.

Komentarze Smakowiczów (36)

Dodawanie komentarzy...

jest dostępne po zakupieniu abonamentu.
2011-02-07
Dorota
Autor przepisu

Cieszę się, że pierniczki się udały i serdecznie pozdrawiam :)

2011-01-09
Kasia O

Pani Doroto, zrobiłam drugie podejście i zakończyło się udanym wypiekiem ale tym razem użyłam sztucznego miodu i nieco grubiej wałkowałam, są b. dobre.

2011-01-04
Kasia O

Bardzo Pani dziękuję, choć moje są nadal twarde, ale to zapewne moja wina i spróbuje upiec jeszcze raz.Życzę wszystkiego najlepszego w rozpoczętym już Nowym 2011.

Pozostało: 33