Składniki

Około  kcal w 100 g. Szczegóły
Informacje o kaloriach i wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy abonamentu extra.smaczny.pl.
1 litr wody
2 goździki
...

Przygotowanie

Do garnka wlać wodę, dodać goździki, kawałek kory cynamonowej i cukier. Wszytko razem wymieszać i zagotować.

Rabarbar obrać ze skórki, opłukać, pokroić ...

Zostało jeszcze 72% treści przepisu oraz 6 zdjęć i informacje o kaloryczności i wartościach odżywczych.
Przepis jest dostępny po rejestracji.
Zarejestruj się i korzystaj z przepisów bez reklam*
Mam już konto. Loguję się
Po rejestracji darmowy, pełny dostęp do wszystkich 7840 przepisów, 1497 porad i 369 artykułów bez reklam przez 7 dni.
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.

Przepis należy do kategorii

Kalorie i wartości odżywcze

Informacje o wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy naszego abonamentu.
W 100 gramach
Energia:  kcal % GDA*
Białka:  g % GDA*
Węglowodany:  g % GDA*
Tłuszcze:  g % GDA*
Cholesterol:  mg % **
* procent zalecanego dziennego spożycia (GDA) obliczono wg normy dla kobiety : energia 2000 kcal, białka 50 g, węglowodany 100  g, tłuszcze 70 g.
** dla cholesterololu przyjęto dawkę uznawaną za bezpieczną na poziomie 300  mg.
Uwaga: Nie wszystkie składniki zostały uwzględnione w tabeli. Kliknij "Pokaż szczegóły" aby wyświetlić szczegółowe informacje o kaloriach.

Komentarze Smakowiczów (3)

Dodawanie komentarzy...

jest dostępne po zakupieniu abonamentu.
2013-06-20
Barbarka

I jeszcze jedno. Ja wszystkie kompoty przygotowuje w ten sposób , ze wlewam wodę do garnka , wrzucam owoce , cukier i ewentualnie przyprawy . Zagotowuje do wrzenia , wyłączam prąd , przykrywam. W tym czasie owoce oddają caly swój smak i kolor. Nie trzeba stać przy kuchence i pilnować .

2013-06-20
Dorota
Autor przepisu

Aha, to tego nie wiedziałam... dzięki :) Widziałam właśnie, że niektóre kompoty mają takie ładne różowe kolory, a mój nie - myślałam, że to dlatego że mój rabarbar był zielony. Również pozdrawiam :)

2013-06-19
Barbarka

Kompot rabarbarowy to moj ulubiony , ale nie obieram skórki , wtedy kompot ma piękny rozowy kolor. A skórki miekna w czasie gotowania . Pozdrawiam.