Składniki
Około
kcal w 100 g. Szczegóły

Informacje o kaloriach i wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy abonamentu extra.smaczny.pl.
1 litr wody
2 goździki
... Przygotowanie
Do garnka wlać wodę, dodać goździki, kawałek kory cynamonowej i cukier. Wszytko razem wymieszać i zagotować.
Rabarbar obrać ze skórki, opłukać, pokroić ...
Zostało jeszcze 72% treści przepisu oraz 6 zdjęć i informacje o kaloryczności i wartościach odżywczych.
Przepis jest dostępny po rejestracji.
Zarejestruj się i korzystaj z przepisów bez reklam*
Mam już konto.
Loguję się
* Po rejestracji darmowy, pełny dostęp do wszystkich 7850 przepisów, 1497 porad i 368 artykułów bez reklam przez 7 dni.
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.
Kalorie i wartości odżywcze
Informacje o wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy naszego abonamentu.
W 100 gramach | ||
---|---|---|
Energia: | ![]() |
![]() |
Białka: | ![]() |
![]() |
Węglowodany: | ![]() |
![]() |
Tłuszcze: | ![]() |
![]() |
Cholesterol: | ![]() |
![]() |
* procent zalecanego dziennego spożycia (GDA) obliczono
wg normy dla kobiety :
energia 2000 kcal, białka 50 g, węglowodany 100 g, tłuszcze 70 g.
** dla cholesterololu przyjęto dawkę uznawaną za bezpieczną na poziomie 300 mg.
Uwaga: Nie wszystkie składniki zostały uwzględnione w tabeli.
Kliknij "Pokaż szczegóły" aby wyświetlić szczegółowe informacje o kaloriach.
I jeszcze jedno. Ja wszystkie kompoty przygotowuje w ten sposób , ze wlewam wodę do garnka , wrzucam owoce , cukier i ewentualnie przyprawy . Zagotowuje do wrzenia , wyłączam prąd , przykrywam. W tym czasie owoce oddają caly swój smak i kolor. Nie trzeba stać przy kuchence i pilnować .
Aha, to tego nie wiedziałam... dzięki :) Widziałam właśnie, że niektóre kompoty mają takie ładne różowe kolory, a mój nie - myślałam, że to dlatego że mój rabarbar był zielony. Również pozdrawiam :)
Kompot rabarbarowy to moj ulubiony , ale nie obieram skórki , wtedy kompot ma piękny rozowy kolor. A skórki miekna w czasie gotowania . Pozdrawiam.