Kolejny wypróbowany przepis na prostą i łatwą do zrobienia w domu sałatkę ogórkową.
Wystarczy tutaj zaledwie parę składników, aby powstała fajna sałatka obiadowa - na zimę będzie jak znalazł ;)
Przy niej się też za wiele nie napracujemy ;) Wystarczy trochę pokroić, potem wymieszać i zostawić na noc, aby składniki się przegryzły. A na drugi dzień tylko mieszamy, przekładamy do słoików i pasteryzujemy... ;)
Koleją zaletą tej sałatki, jest to, że możemy do niej wykorzystać te ogórki, które nam przerosły i np. do kiszenia za bardzo już się nie nadają... tylko co z nimi zrobić?? A np. taką błyskawiczną sałatkę z ogórków!
Powodzenia i smacznego!
Składniki
Przygotowanie
Praca: | 30 minut |
Gotowanie/pieczenie: | 10 minut |
Oczekiwanie: | 1 dzień |
Ogórki - w skórce (najlepiej świeżo zerwane i tutaj możemy wykorzystać te duże, przerośnięte ogórki) umyć, odkroić z nich końcówki i pokroić w ukośne plasterki. Cebulę obrać z łusek, opłukać i pokroić w piórka. Czosnek obrać z łusek, opłuka...
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.
Kalorie i wartości odżywcze
W 100 gramach | ||
---|---|---|
Energia: | kcal | % GDA* |
Białka: | g | % GDA* |
Węglowodany: | g | % GDA* |
Tłuszcze: | g | % GDA* |
Cholesterol: | mg | % ** |