Składniki
Około kcal w 100 g. Szczegóły
Informacje o kaloriach i wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy abonamentu extra.smaczny.pl.
2 kg schabu, ewentualnie szynki, łopatki, karkówki, boczku czy duża pierś indycza
2 łyżki majonezu
2 liście laurowe
... Przygotowanie
Gotowe za 1 dzień i 20 minut (w tym 10 minut pracy).
Szczegóły
Praca: | 10 minut |
Gotowanie/pieczenie: | 10 minut |
Oczekiwanie: | 1 dzień |
Bardzo łatwe wykonanie.
Średni koszt.
Wodę wlewamy do garnka o grubym dnie. Dodajemy przyprawy, majonez i czosnek. Gotujemy wszystko i pozostawiamy do wystygnięcia. Do zimnego wywaru wkładamy mięso i doprowadzamy do wrzenia. Od tej chwili gotujemy 5 minut i zdejmujemy z ognia. ...
Zostało jeszcze 78% treści przepisu oraz informacje o kaloryczności i wartościach odżywczych.
Przepis jest dostępny po rejestracji.
Zarejestruj się i korzystaj z przepisów bez reklam*
Mam już konto.
Loguję się
* Po rejestracji darmowy, pełny dostęp do wszystkich 7849 przepisów, 1497 porad i 368 artykułów bez reklam przez 7 dni.
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.
Przepis należy do kategorii
Kalorie i wartości odżywcze
Informacje o wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy naszego abonamentu.
W 100 gramach | ||
---|---|---|
Energia: | kcal | % GDA* |
Białka: | g | % GDA* |
Węglowodany: | g | % GDA* |
Tłuszcze: | g | % GDA* |
Cholesterol: | mg | % ** |
* procent zalecanego dziennego spożycia (GDA) obliczono
wg normy dla kobiety :
energia 2000 kcal, białka 50 g, węglowodany 100 g, tłuszcze 70 g.
** dla cholesterololu przyjęto dawkę uznawaną za bezpieczną na poziomie 300 mg.
Uwaga: Nie wszystkie składniki zostały uwzględnione w tabeli.
Kliknij "Pokaż szczegóły" aby wyświetlić szczegółowe informacje o kaloriach.
Za ten przepis autor powinien dostać złoty medal!!! .Ja robiłam schab i filet z indyka i wyszło super miękkie i smaczne mięsko.W lodóce można trzymać nawet dwa tygodnie.
A co z z mięsem np.z dziczyzny?Też wyjdzie miękkie???
Ja tez robilam to mieso, ale wyszlo mi twarde.