Składniki
Około kcal w 100 g. Szczegóły
Informacje o kaloriach i wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy abonamentu extra.smaczny.pl.
Placki (ciasto kruche):
2,5 szklanki mąki pszennej
1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
cukier waniliowy
0,5 szklanki cukru pudru
kostka masła 82% tłuszczu (200 g)
4 żółtka
... Przygotowanie
Placki:
Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia,dodać pozostałe składniki,wszystko zagnieść.Ciasto podzielić na 2 części,rozwałkować na prostokąty i przenieść do blaszek wyłożonych papierem do pieczenia o wymiarach 23x36. Posmarować dżemem....
Zostało jeszcze 88% treści przepisu oraz 6 zdjęć i informacje o kaloryczności i wartościach odżywczych.
Przepis jest dostępny po rejestracji.
Zarejestruj się i korzystaj z przepisów bez reklam*
Mam już konto.
Loguję się
* Po rejestracji darmowy, pełny dostęp do wszystkich 7849 przepisów, 1497 porad i 368 artykułów bez reklam przez 7 dni.
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.
Przepis należy do kategorii
Kalorie i wartości odżywcze
Informacje o wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy naszego abonamentu.
W 100 gramach | ||
---|---|---|
Energia: | kcal | % GDA* |
Białka: | g | % GDA* |
Węglowodany: | g | % GDA* |
Tłuszcze: | g | % GDA* |
Cholesterol: | mg | % ** |
* procent zalecanego dziennego spożycia (GDA) obliczono
wg normy dla kobiety :
energia 2000 kcal, białka 50 g, węglowodany 100 g, tłuszcze 70 g.
** dla cholesterololu przyjęto dawkę uznawaną za bezpieczną na poziomie 300 mg.
Uwaga: Nie wszystkie składniki zostały uwzględnione w tabeli.
Kliknij "Pokaż szczegóły" aby wyświetlić szczegółowe informacje o kaloriach.
Ciesze się,że ciasto przypadło do gustu:) Jeśli chodzi o cukier,to faktycznie te dwie szklanki cukru dodane do bezy dają dużą słodycz,więc jeśli lubimy mniej słodkie,to lepiej dodać tylko szklankę cukru. Hmm...dżem z czerwonych porzeczek? Świetny pomysł na lekką zmianę smaku ciasta,na pewno spróbuję!!!:)
ciasto super, ale następnym razem zmniejszę trochę ilość cukru bo jak dla mnie jest ciut za słodkie. dałam dżem z czerwonej porzeczki trochę się obawiałam jaki będzie efekt ale jest świetne.
Ciasto bardzo pyszne, na pewno będzie częstym gościem ma moim stole