Składniki

Na 24 porcje.
Około  kcal na porcję. Szczegóły
Informacje o kaloriach i wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy abonamentu extra.smaczny.pl.
Ciasto:
30 dag mąki
20 dag margaryny
10 dag cukru pudru
4 żółtka
...

Przygotowanie

Gotowe za 3 godziny i 35 minut (w tym 2 godziny pracy).
Praca:2 godziny
Gotowanie/pieczenie:35 minut
Oczekiwanie:1 godzina
Średnia trudność wykonania.
Średni koszt.

Ciasto: Zagnieść kruche ciasto, podzielić na dwie części. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Pierwszą część ciasta rozwałkować i przenieść na wałku na blachę, posmarować dżemem. Z 2 białek i 8 dag cukru ubić pianę...

Zostało jeszcze 79% treści przepisu
a także informacje o kaloryczności i wartościach odżywczych.
Załóż konto aby przeczytać cały przepis
oraz otrzymać dostęp do wszystkich 7826 przepisów, 1497 porad oraz 369 artykułów bez reklam.
Możesz testować extra.smaczny.pl przez 7 dni bez opłat i zobowiązań. Wystarczy adres email. Dostęp do przepisów otrzymasz od razu po założeniu konta.
Zakładam konto testowe na 7 dni
za darmo bez żadnych zobowiązań
Mam już konto
Loguję się
Zakładam konto testowe na 7 dni
za darmo bez żadnych zobowiązań
Mam już konto
Loguję się

Kalorie i wartości odżywcze

Informacje o wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy naszego abonamentu.
W 100 gramach W porcji (ok. 67  g)
Energia:  kcal  kcal % GDA*
Białka:  g  g % GDA*
Węglowodany:  g  g % GDA*
Tłuszcze:  g  g % GDA*
Cholesterol:  mg  mg % **
* procent zalecanego dziennego spożycia (GDA) obliczono wg normy dla kobiety : energia 2000 kcal, białka 50 g, węglowodany 100  g, tłuszcze 70 g.
** dla cholesterololu przyjęto dawkę uznawaną za bezpieczną na poziomie 300  mg.
Uwaga: Nie wszystkie składniki zostały uwzględnione w tabeli. Kliknij "Pokaż szczegóły" aby wyświetlić szczegółowe informacje o kaloriach.

Komentarze Smakowiczów (9)

Dodawanie komentarzy...

jest dostępne po zakupieniu abonamentu.
2009-08-05
Renia M.

Znam to ciasto pod nazwami:pychotka (przepis na forum) i ciasto orzechowe z powidłami (przepis pochodzi z książki Kasi ).Piekę to ciasto juz kilka lat i zawsze wychodzi super...

2009-06-08
Barbarka

to pytanie o nazwe bylo do Reni.

2009-06-08
Barbarka

Do Ali , jaka inna nazawa? Dla mnie to ciasto to ewelacja. Od wczoraj zostaly dwa male kawaleczki. Co ciekawe - ubiteprzeze mnie bialka mialy rzadka konsystencje przed pieczeniem , a w 170 st.C beza pieknie wyrosla.

Pozostało: 6