Składniki
Na 2 porcje. Zmień
Około kcal na porcję. Szczegóły
Informacje o kaloriach i wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy abonamentu extra.smaczny.pl.
Porcji: 2
20 dag makaronu "grube rurki"
40 dag pomidorów
8 dag sera feta
... Przygotowanie
Gotowe za 51 minut (w tym 21 minut pracy).
Szczegóły
Praca: | 21 minut |
Gotowanie/pieczenie: | 30 minut |
Bardzo łatwe wykonanie.
Tanie.
Cebulę i czosnek pokroić w kostkę, a paprykę w paski. Dać na gorącą oliwę i smażyć. Następnie dodać obrane ze skórki i pokrojone w grubą kostkę pomidory i dusić ok. 15 mi...
Zostało jeszcze 75% treści przepisu oraz informacje o kaloryczności i wartościach odżywczych.
Przepis jest dostępny po rejestracji.
Zarejestruj się i korzystaj z przepisów bez reklam*
Mam już konto.
Loguję się
* Po rejestracji darmowy, pełny dostęp do wszystkich 7849 przepisów, 1497 porad i 368 artykułów bez reklam przez 7 dni.
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.
Przepis należy do kategorii
Kalorie i wartości odżywcze
Informacje o wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy naszego abonamentu.
W 100 gramach | W porcji (ok. 445 g) | ||
---|---|---|---|
Energia: | kcal | kcal | % GDA* |
Białka: | g | g | % GDA* |
Węglowodany: | g | g | % GDA* |
Tłuszcze: | g | g | % GDA* |
Cholesterol: | mg | mg | % ** |
* procent zalecanego dziennego spożycia (GDA) obliczono
wg normy dla kobiety :
energia 2000 kcal, białka 50 g, węglowodany 100 g, tłuszcze 70 g.
** dla cholesterololu przyjęto dawkę uznawaną za bezpieczną na poziomie 300 mg.
Prosty przepis na sycące danie. Już wiem, co zrobić na piątkowy obiad - dzięki :)
Przepis bardzo prosty w wykonaniu z prostych składników. A naprawdę rewelacyjny. Gorąco polecam.
Jak komuś wychodzi wodniste, to przecież wystarczy trochę dłużej pogotować, żeby ta woda wyparowała.
Połączenie z fetą jest moim zdaniem rewelacyjne i dodaje potrawie (jak by nie patrzeć, lekko oklepanej), nowego, interesującego smaku. Rewelacja!