Kawał pysznego i rozpływającego się w ustach mięsa w aromatycznym koperkowym sosie :)

Przepis jest prosty do zrobienia, a mięsko miękkie i przepyszne. Fajnie smakuje z ziemniakami, ryżem, kaszą i makaronem. Najlepiej smakowało mi serwowane z mizerią - mniam!

Smacznego :)

Składniki

Na 6 porcji.
Około  kcal na porcję. Szczegóły
Informacje o kaloriach i wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy abonamentu extra.smaczny.pl.
1 kg łopatki wieprzowej
sól
pieprz
słodka papryka w proszku
...

Przygotowanie

Bardzo łatwe wykonanie.
Bardzo tanie.

Łopatkę wieprzową opłukać, osuszyć, oprószyć szczyptą soli, pieprzu, słodkiej i ostrej papryki w proszku. Natrzeć przyprawami i zostawić na około 1 godzinę w lodówce.

Do rondla przelać olej, rozgrzać i zrumienić łopatkę wieprzową z każdej ...

Zostało jeszcze 82% treści przepisu
a także 6 zdjęć i informacje o kaloryczności i wartościach odżywczych.
Załóż konto aby przeczytać cały przepis
oraz otrzymać dostęp do wszystkich 7824 przepisów, 1497 porad oraz 369 artykułów bez reklam.
Możesz testować extra.smaczny.pl przez 7 dni bez opłat i zobowiązań. Wystarczy adres email. Dostęp do przepisów otrzymasz od razu po założeniu konta.
Zakładam konto testowe na 7 dni
za darmo bez żadnych zobowiązań
Mam już konto
Loguję się
Zakładam konto testowe na 7 dni
za darmo bez żadnych zobowiązań
Mam już konto
Loguję się

Kalorie i wartości odżywcze

Informacje o wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy naszego abonamentu.
W 100 gramach W porcji (ok. 289  g)
Energia:  kcal  kcal % GDA*
Białka:  g  g % GDA*
Węglowodany:  g  g % GDA*
Tłuszcze:  g  g % GDA*
Cholesterol:  mg  mg % **
* procent zalecanego dziennego spożycia (GDA) obliczono wg normy dla kobiety : energia 2000 kcal, białka 50 g, węglowodany 100  g, tłuszcze 70 g.
** dla cholesterololu przyjęto dawkę uznawaną za bezpieczną na poziomie 300  mg.
Uwaga: Nie wszystkie składniki zostały uwzględnione w tabeli. Kliknij "Pokaż szczegóły" aby wyświetlić szczegółowe informacje o kaloriach.

Komentarze Smakowiczów

Dodawanie komentarzy...

jest dostępne po zakupieniu abonamentu.
Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy. Twój może być pierwszy!